Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 maart 2021

Gezondheidsadvies met de app De Corona Check

OLVG Corona Check-appMet gezondheidsklachten neemt u natuurlijk contact op met een arts. Zeker als u corona vermoedt. Daarnaast kunt u uw gezondheid monitoren met de app De Corona Check.

Hebt u gezondheidsklachten? Gerelateerd aan corona of juist niet? Neem altijd contact op met uw (huis)arts. Veel mensen zijn in deze periode geneigd om even geen zorg aan te spreken. Maar ook nu, of zelfs nu, is het belangrijk om artsen te raadplegen bij gezondheidsklachten. Hebt u dus ergens last van, bel uw arts op of stel via MijnGezondheid.net een vraag aan uw huisarts. Hebt u een medisch noodgeval, bel dan 112.

Samen met het digitale gezondheidsplatform Luscii bracht het Amsterdamse ziekenhuis OLVG de Corona Check-app uit. De app heet sinds half april De Corona Check. Deze app is bedoeld voor mensen die onzeker zijn over hun gezondheidsklachten en niet weten of er vervolgstappen noodzakelijk zijn. Zie het vooral als ondersteuning. Hebben de klachten vermoedelijk niets met het coronavirus te maken, dan geeft de app hierover duidelijkheid. Een zorgverlener neemt contact op wanneer er wel sprake is van een mogelijke coronabesmetting. Maakt u zich zorgen over de gezondheid? Bel dan altijd de huisarts of eerste hulp.

Mensen die zich voor de app willen aanmelden, vullen op de site een uitgebreid formulier in. Naast diverse persoonlijke gegevens geven de deelnemers ook aan of er momenteel sprake is van een aandoening, zoals een chronisch longprobleem, diabetes of een afweerstoornis. Verder komt er een vraag over medicijngebruik voorbij. Vink onderaan de aanmeldpagina het selectiehokje aan wanneer u de algemene voorwaarden voor deelname aan de OLVG Corona Check-app accepteert. Klik tot slot op Aanmelden. U ontvangt ter bevestiging een e-mail.

De OLVG Corona Check-app is beschikbaar voor iPhone, iPad en mobiele toestellen met Android. Voer de installatie als volgt uit:

  • Hebt u een iPhone of iPad? Tik op App Store en zoek naar 'Luscii'. Tik op DOWNLOAD.
  • Hebt u een Android-toestel? Tik op Play Store en zoek naar 'Luscii'. Tik op Installeren.

Wie de OLVG Corona Check-app voor de eerste keer opent, dient zich eerst te registreren.

  • Tik op Luscii om de app te openen.
  • Typ het e-mailadres > Volgende.
  • De app stuurt naar het opgegeven e-mailadres een zescijferige code. Typ deze cijfers in de app.

Deelnemers beantwoorden dagelijks vijf vragen over hun huidige gezondheid. Deze vragen gaan over keelpijn, neusverkoudheid, hoesten, kortademigheid en temperatuur.

  • Tik achter 'Keelpijn' op Start > Volgende. Bepaal met 'Ja' of 'Nee' of u last hebt van keelpijn. Tik op Volgende > Verstuur.
  • Tik achter 'Neusverkoudheid' op Start > Volgende. Bepaal met 'Ja' of 'Nee' of u last hebt van een neusverkoudheid. Tik op Volgende > Verstuur.
  • Tik achter 'Hoesten' op Start > Volgende. Geef op een schaal van 0 tot en met 10 aan hoe erg u hoest. Tik op Volgende > Verstuur.
  • Tik achter 'Kortademigheid' op Start > Volgende. Geef op een schaal van 0 tot en met 10 aan hoe kortademig u bent. Tik op Volgende > Verstuur.
  • Tik achter 'Temperatuur' op Start > Volgende. Meet uw lichaamstemperatuur met een thermometer en vul het aantal graden Celsius in. Tik op Volgende > Verstuur.

OLVG Corona Check-app klachten

U kunt alle ingevoerde antwoorden in de app terugvinden. Tik hiervoor op Metingen en kies vervolgens één van de vijf klachten. Bekijk een grafiek van de ingevoerde waarden.

Zodra de antwoorden zijn ingestuurd, komen de gegevens bij een speciaal zorgteam terecht. Dit team bestaat uit medisch studenten, huisartsen en longartsen. Zij schatten de kans op een coronabesmetting in en brengen deelnemers daarvan op de hoogte. Zijn de antwoorden geen reden tot zorg, dan ontvangt u binnen 48 uur een e-mail. Bij vermoeden van een coronabesmetting neemt een zorgverlener binnen 24 uur contact met u op. Dat gebeurt telefonisch of via een bericht in de app.

OLVG Corona Check-app e-mail

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.