SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Mahjong Titans (Windows 7)

Mahjong Titans is een soort Patience dat wordt gespeeld met stenen in plaats van kaarten.  

In dit artikel bespreken we hoe u Mahjong Titans downloadt, installeert en hoe u het spel speelt in Windows 7.

Om het spel te starten, klikt u in Windows 7 op de Start-knop. Klik dan op Alle programma's > Ontspanning . De spelletjesmap van Windows opent. Klik op Mahjong Titans  om het spel te openen.
U moet alle stenen van het speelbord verwijderen door paren van vrije stenen te vormen. U hebt gewonnen als alle stenen van het bord zijn verdwenen. Mahjong Titans is een spel dat u in uw eentje speelt. vista mahjong groot

Selecteer de gewenste indeling voor de stenen: Schildpad, Draak, Kat, Kasteel, Krab of Spin.

Klik op de eerste steen die u wilt verwijderen. Klik vervolgens op de steen die erbij hoort. Beide stenen verdwijnen nu van het bord.

De stenen worden alleen verwijderd als ze exact bij elkaar passen. Zowel de klasse als het nummer (of de letter) van de steen moeten identiek zijn. Er zijn drie klassen: Bal, Bamboe en Teken. De stenen in elke klasse zijn genummerd van 1 tot en met 9. Behalve de klassen zijn er speciale stenen met de namen Winden, Bloemen, Draken en Seizoenen. De windstenen moeten precies identiek zijn om te worden verwijderd, maar elke bloem past bij elke andere bloem en elk seizoen bij elk ander seizoen.

U kunt twee stenen alleen verwijderen als ze allebei vrij zijn. Een steen is vrij als deze tussen de andere stenen uit kan schuiven zonder deze te raken. U ontvangt een waarschuwing wanneer u een steen aanklikt die niet vrij is.

  • Ga terug met Ongedaan maken. Als u een zet ongedaan wilt maken, klikt u op het menu Spel en vervolgens op Ongedaan maken. U verliest dan twee punten. U kunt dit zo vaak doen als u maar wilt, maar wees u er wel van bewust dat dit u punten kost.
  • Maak gebruik van hints. U kunt op elk gewenst moment klikken op het menu Spel en vervolgens op Hint. Er beginnen dan twee bij elkaar passende stenen te knipperen.
  • Probeer combinatiebonussen binnen te halen. U kunt uw score aanzienlijk verhogen door stenen in een bepaalde volgorde van het bord te verwijderen. Als u een paar verwijdert van één bepaalde klasse gevolgde door een tweede paar van dezelfde klasse, ontvangt u een bonus. Als het tweede paar dezelfde klasse én hetzelfde nummer heeft, is de bonus extra groot. Als u daarna weer een paar van dezelfde klasse bij elkaar zoekt, is de bonus nog groter. U krijgt ook een bonus wanneer u beide paren bloem- of seizoenstenen na elkaar van het bord laat verdwijnen.
Via het menu Spel kunt u een nieuw spel starten. Deze spelregels staan in het menu Help. Sluit het spel door te klikken op het rode kruis rechtsboven.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.