Menu Zoek

Mahjong Titans (Windows 7)

Mahjong Titans is een soort Patience dat wordt gespeeld met stenen in plaats van kaarten.

In dit artikel bespreken we hoe u Mahjong Titans downloadt, installeert en hoe u het spel speelt in Windows 7.

Om het spel te starten, klikt u in Windows 7 op de Start-knop. Klik dan op Alle programma's > Ontspanning . De spelletjesmap van Windows opent. Klik op Mahjong Titans om het spel te openen.
U moet alle stenen van het speelbord verwijderen door paren van vrije stenen te vormen. U hebt gewonnen als alle stenen van het bord zijn verdwenen. Mahjong Titans is een spel dat u in uw eentje speelt. vista mahjong groot

Selecteer de gewenste indeling voor de stenen: Schildpad, Draak, Kat, Kasteel, Krab of Spin.

Klik op de eerste steen die u wilt verwijderen. Klik vervolgens op de steen die erbij hoort. Beide stenen verdwijnen nu van het bord.

De stenen worden alleen verwijderd als ze exact bij elkaar passen. Zowel de klasse als het nummer (of de letter) van de steen moeten identiek zijn. Er zijn drie klassen: Bal, Bamboe en Teken. De stenen in elke klasse zijn genummerd van 1 tot en met 9. Behalve de klassen zijn er speciale stenen met de namen Winden, Bloemen, Draken en Seizoenen. De windstenen moeten precies identiek zijn om te worden verwijderd, maar elke bloem past bij elke andere bloem en elk seizoen bij elk ander seizoen.

U kunt twee stenen alleen verwijderen als ze allebei vrij zijn. Een steen is vrij als deze tussen de andere stenen uit kan schuiven zonder deze te raken. U ontvangt een waarschuwing wanneer u een steen aanklikt die niet vrij is.

  • Ga terug met Ongedaan maken. Als u een zet ongedaan wilt maken, klikt u op het menu Spel en vervolgens op Ongedaan maken. U verliest dan twee punten. U kunt dit zo vaak doen als u maar wilt, maar wees u er wel van bewust dat dit u punten kost.
  • Maak gebruik van hints. U kunt op elk gewenst moment klikken op het menu Spel en vervolgens op Hint. Er beginnen dan twee bij elkaar passende stenen te knipperen.
  • Probeer combinatiebonussen binnen te halen. U kunt uw score aanzienlijk verhogen door stenen in een bepaalde volgorde van het bord te verwijderen. Als u een paar verwijdert van één bepaalde klasse gevolgde door een tweede paar van dezelfde klasse, ontvangt u een bonus. Als het tweede paar dezelfde klasse én hetzelfde nummer heeft, is de bonus extra groot. Als u daarna weer een paar van dezelfde klasse bij elkaar zoekt, is de bonus nog groter. U krijgt ook een bonus wanneer u beide paren bloem- of seizoenstenen na elkaar van het bord laat verdwijnen.
Via het menu Spel kunt u een nieuw spel starten. Deze spelregels staan in het menu Help. Sluit het spel door te klikken op het rode kruis rechtsboven.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.