SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Mijnenveger (Windows 7)

Deze klassieker binnen Windows blijft spannend, hoe vaak u het ook speelt. Mijnenveger is een bedrieglijk eenvoudig spel waarbij u uw geheugen moet gebruiken én slim moet redeneren.
Om het spel te starten, klikt u in Windows 7 op de Start -knop. Klik dan op Alle programma’s > Ontspanning . De spelletjesmap van Windows opent. Klik op Mijnenveger om het spel te openen.   De eerste keer dat u het spel start, moet u een moeilijkheidsgraad kiezen. Die kunt u later wijzigen.
Het doel van Mijnenveger is om alle lege vakjes op het speelveld te openen zonder te klikken op de vakjes waaronder een mijn is verborgen. Als u op een mijn klikt, dan is het spel voorbij. Hoe sneller u de vakjes opent, hoe hoger uw score is.

Klik op een van de vakjes in het speelveld om de timer te starten. U maakt een vakje open door erop te klikken. Als u een mijn blootlegt, dan hebt u verloren.

Een getal in een vakje geeft aan hoeveel mijnen er in de acht aangrenzende vakjes liggen. Met behulp van dit getal kunt u afleiden of u een vakje zonder gevaar kunt openen.

Markeer de vakjes waarvan u vermoedt dat er een mijn onder ligt door er met de rechtermuisknop op te klikken. Er wordt nu een vlaggetje op het vakje weergegeven. Als u niet van uw zaak bent, klikt u nogmaals met de rechtermuisknop op het vakje. Er verschijnt nu een vraagteken op het vakje.

  • Probeer alle mijnen direct te markeren. Als u precies weet waar bepaalde mijnen liggen, neem dan even de tijd om deze te markeren. Als u dat niet doet, bent u vergeten waar ze zich bevonden tegen de tijd dat u op die plaats terugkeert vanuit een ander deel van het speelveld. Uiteraard kost het markeren tijd, maar dit betaalt zich later terug.
  • Leer de patronen in de nummers te herkennen. Als u ziet dat op drie vakjes in een rij de nummers 2-3-2 worden weergegeven, weet u dat er drie mijnen naast deze rij vakjes zijn verborgen. Als op een vakje het getal 8 wordt weergegeven, dan weet u dat elk vakje rond dit vakje een mijn bevat.
  • Verken de onverkende gebieden. Kunt u geen patroon ontdekken in een reeks vakjes en weet u even niet meer waar u moet klikken, probeer dan wat vakjes op onbekend terrein te openen. U kunt beter midden in een verzameling lege vakjes klikken, dan in een gebied waarvan u zeker weet dat er een paar mijnen verborgen liggen.
Via het menu Spel kunt u een nieuw spel starten en het huidige sluiten. Deze spelregels staan in het menu Help . Sluit het spel door te klikken op het rode kruis rechtsboven.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.