Menu Zoek

Mijnenveger (Windows 7)

Deze klassieker binnen Windows blijft spannend, hoe vaak u het ook speelt. Mijnenveger is een bedrieglijk eenvoudig spel waarbij u uw geheugen moet gebruiken én slim moet redeneren.
Om het spel te starten, klikt u in Windows 7 op de Start -knop. Klik dan op Alle programma’s > Ontspanning . De spelletjesmap van Windows opent. Klik op Mijnenveger om het spel te openen. De eerste keer dat u het spel start, moet u een moeilijkheidsgraad kiezen. Die kunt u later wijzigen.
Het doel van Mijnenveger is om alle lege vakjes op het speelveld te openen zonder te klikken op de vakjes waaronder een mijn is verborgen. Als u op een mijn klikt, dan is het spel voorbij. Hoe sneller u de vakjes opent, hoe hoger uw score is.

Klik op een van de vakjes in het speelveld om de timer te starten. U maakt een vakje open door erop te klikken. Als u een mijn blootlegt, dan hebt u verloren.

Een getal in een vakje geeft aan hoeveel mijnen er in de acht aangrenzende vakjes liggen. Met behulp van dit getal kunt u afleiden of u een vakje zonder gevaar kunt openen.

Markeer de vakjes waarvan u vermoedt dat er een mijn onder ligt door er met de rechtermuisknop op te klikken. Er wordt nu een vlaggetje op het vakje weergegeven. Als u niet van uw zaak bent, klikt u nogmaals met de rechtermuisknop op het vakje. Er verschijnt nu een vraagteken op het vakje.

  • Probeer alle mijnen direct te markeren. Als u precies weet waar bepaalde mijnen liggen, neem dan even de tijd om deze te markeren. Als u dat niet doet, bent u vergeten waar ze zich bevonden tegen de tijd dat u op die plaats terugkeert vanuit een ander deel van het speelveld. Uiteraard kost het markeren tijd, maar dit betaalt zich later terug.
  • Leer de patronen in de nummers te herkennen. Als u ziet dat op drie vakjes in een rij de nummers 2-3-2 worden weergegeven, weet u dat er drie mijnen naast deze rij vakjes zijn verborgen. Als op een vakje het getal 8 wordt weergegeven, dan weet u dat elk vakje rond dit vakje een mijn bevat.
  • Verken de onverkende gebieden. Kunt u geen patroon ontdekken in een reeks vakjes en weet u even niet meer waar u moet klikken, probeer dan wat vakjes op onbekend terrein te openen. U kunt beter midden in een verzameling lege vakjes klikken, dan in een gebied waarvan u zeker weet dat er een paar mijnen verborgen liggen.
Via het menu Spel kunt u een nieuw spel starten en het huidige sluiten. Deze spelregels staan in het menu Help . Sluit het spel door te klikken op het rode kruis rechtsboven.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.