Zoeken
Menu Zoek

Patience (Windows 7)

Patience is het klassieke kaartspel met zeven kolommen dat u in uw eentje kunt spelen.

In dit artikel bespreken we hoe u Patience downloadt, installeert en hoe u het spel speelt in Windows 7.

Hebt u Windows 8.1? Lees dan het artikel 'Klondike (Windows 8.1)'.

Om het spel te starten, klikt u in Windows 7 op de Start-knop . Klik dan op Alle programma's > Ontspanning . De spelletjesmap van Windows opent. Klik op Patience om het spel te openen.  
Het doel van het spel is om alle kaarten te verzamelen in reeksen van afwisselend rode en zwarte kaarten van aas naar heer. patience groot

De kaarten worden gedeeld aan het begin van het spel. Als er azen openliggen, dan klikt u hierop om de azen te verplaatsen naar een van de lege vakken rechtsboven. Vervolgens kijkt u of u nog andere kaarten kunt verplaatsen.

De openliggende kaart naast de hoofdstapel kan altijd worden gespeeld.

U kunt een of meer kaarten van de ene rij naar de andere verplaatsen door deze te slepen met de muis. Dubbelklik op een kaart om deze van de hoofdstapel of een rij naar een gesorteerde stapel te verplaatsen.

Als u alle speelbare kaarten naar de bijbehorende gesorteerde stapel rechtsboven wilt verplaatsen, dan klikt u met de rechtermuisknop op het speelbord.

Als een stapel leeg is, dan kunt u er een heer (eventueel samen met de bijbehorende stapel) naartoe verplaatsen.

Als u verder geen kaarten meer kunt verplaatsen, dan klikt u op de hoofdstapel linksboven om de kaarten op deze stapel om te draaien.

  • Zorg ervoor dat de kolommen ongeveer van gelijke lengte zijn. Reeksen zijn stapels open kaarten die u maakt door een zwarte op een rode of een rode op een zwarte kaart te leggen in de juiste volgorde. Naarmate een van de kolommen langer is dan de andere, wordt het steeds moeilijker om andere kaarten te verplaatsen.
  • Draai de kaarten eerst om. Draai altijd eerst zoveel mogelijk kaarten om voordat u de bovenste kaart van de hoofdstapel speelt.
  • Speel vanuit de grootste stapels. Hoe meer dichte kaarten zich in een stapel bevinden, hoe beter het is om eerst kaarten van die stapel om te draaien. Hoe meer kaarten een stapel telt, hoe groter de kans om kaarten te verplaatsen. En dat vergroot weer de kans om kaarten in de kleinere stapels om te draaien.
Via het menu Spel kunt u een nieuw spel starten en het huidige sluiten. Deze spelregels staan in het menu Help. Sluit het spel door te klikken op het rode kruis rechtsboven.
Auteur: SB
Gewijzigd: 23 augustus 2015
Printen Voeg toe aan Mijn archief
Sluiten
Toevoegen aan Mijn archief

U moet inloggen om iets te kunnen toevoegen aan uw archief. Wilt u nu inloggen?

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 

Waardering

Klik op de sterren om dit artikel te waarderen: -/5 Stem!

SeniorWeb-leden vinden van dit artikel

avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 27 februari 2015 13:20: Heb een MacBook en kan dus helemaal niets met windows
avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 15 april 2014 22:20: hoe kan ik patience downloaden op windos7
avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 15 april 2014 22:20: hoe kan ik patience downloaden op windos7
avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 15 april 2014 22:20: hoe kan ik patience downloaden op windos7
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 27 maart 2014 16:47: ik wil het patience spelen op mijn i Pad air
avatar
PJ op zondag 22 december 2013 15:34: Kan Pacience ook gespeeld worden met Windows 8.1? Bij voorbaat dank. P. Jongman
avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 8 november 2013 14:07: Is het mogelijk om Patience ook op een windows 8 computer te zetten?
avatar
SeniorWeb-lid op maandag 16 september 2013 14:47: L.s., Ik kreeg niet het programma ONTSPANNING op het scherm !! Hartelijke groeten Jan
avatar
5628AA op vrijdag 26 oktober 2012 19:27: Ik kan de spelletjes op mijn ipad niet openen
avatar
SeniorWeb-lid op maandag 6 februari 2012 18:51: op mijn pc zit geen patience (windows7) hoe kan ik dat wel krijgen?
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 12 januari 2012 13:12: Lid J.Huig NR.231396 heeft de volgende vraag ik heb lang geleden het spel Dubbel Patience via u op mijn PC gezet het werkt heel goed maar na enkeeweken kreeg ik steeds een fout melding: er is een fout opgetreden en moet worden afgesloten onze excuses voor dit ongemak. Bij u spelletjes staat dit spel niet meer kunt u mij opgeven waar ik zo'n spel kan krijgen die wel goed werkt ik wacht met belangstelling u bericht af, met vriendelijke groeten j.Huig
avatar
SeniorWeb-lid op zaterdag 19 februari 2011 13:08: Leuk om te spelen na nog eens de spelregels te hebben gelezen
avatar
amvz op maandag 25 oktober 2010 16:19: Ik heb geen Patience
avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 13 augustus 2010 19:08: Bij mij staat Patience er niet op
avatar
140728hp op zondag 1 augustus 2010 23:24: Ik erger me vaak omdat het merendeel van de spellen onmogelijk tot een eindoplossing te brengen zijn. Ik ken ze vaak al meteen bij de opening. . . . . O jéh, dit is weer een van die onmogelijk op te lossen spellen. Snel verschijnt dan weer dat akelige scherm Er zijn geen zetten meer mogelijk.
avatar
muiderberg2 op vrijdag 18 juni 2010 22:48: Ja ik ben op zoek naar dubbel patience voor windows 7 ada
avatar
muiderberg2 op vrijdag 18 juni 2010 22:47: Ja ik ben op zoek naar dubbel patience voor windows 7
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.