Menu Zoek

Persoonlijke gegevens op MijnOverheid

Uw gegevens op MijnOverheid

Steeds meer overheidszaken zijn online te regelen. Maar ook alle informatie die bij de overheid bekend is over u staat op internet. Namelijk op een beveiligd, afgeschermd deel van de site MijnOverheid.

Op de website Mijn.overheid.nl staat in een beveiligde omgeving hoe u geregistreerd bent bij de overheid. Onderdeel van MijnOverheid is de Berichtenbox. Hierin ontvangt u digitale post van overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst. De Berichtenbox is op internet te vinden, maar er is ook een app van.

Hebt u deze diensten nog niet eerder gebruikt? Het artikel 'Hoe werkt MijnOverheid' en de tip 'Post van de overheid in uw digitale Berichtenbox' helpen u op weg.

Op MijnOverheid vindt u ook een pagina getiteld 'Persoonlijke gegevens' waar u in de woorden van de site 'kunt zien welke gegevens van u zijn geregistreerd bij de verschillende overheidsorganisaties'. Dat verduidelijkt niet veel, vandaar dat we u in dit artikel laten zien wat er allemaal op die pagina is te vinden. De pagina is namelijk een heel handig vertrekpunt voor allerlei overheidszaken waarvan u niet vermoedt dat u ze er kunt vinden. Bovendien is het leuk om er een kijkje te nemen. Zo zijn al uw oude woonadressen vanaf 1994 geregistreerd.

 • Surf naar MijnOverheid
 • Klik op Inloggenmet DigiD.
 • Nu moet u kiezen of u de app van DigiD gebruikt of inlogt met inlognaam en wachtwoord.
 • Klik op de gewenste optie en log in zoals u dat gewend bent.

Mogelijk ziet u een lijst met nieuwe gemeenten en instanties die ook meedoen met MijnOverheid. Staat er een organisatie bij die interessant is voor u, zoals uw eigen gemeente of uw pensioenfonds? Klik dan op het vakje voor de naam van de instantie. Deze gegevens zijn later nog te veranderen.

 • Klik op Opslaan.
 • Komt er een pop-up met een vraag over uw mailadres? Controleer zo nodig de gegevens en volg de aanwijzingen..

Op de overzichtspagina staan links de verschillende onderdelen. Die hebben korte namen, zoals 'Identiteit'. In het midden ziet u de nieuwste berichten uit de Berichtenbox.

 • Klik op Identiteit.
 • U ziet wat uitleg. Hier kunt u door naar de Basisregistratie Personen (BRP).
 • Klik op Bekijk persoonsgegevens.

Overzicht persoonsgegevens op Mijn Overheid

 • Hier vindt u de gegevens zoals u ingeschreven staat bij uw gemeente. Uw voornamen, achternaam, burgerservicenummer, geboortedatum, geboorteplaats en de adressen waarop u hebt gewoond.
 • Klik op Basisregistratie Personen om de gegevens te zien. Naast de genoemde gegevens vindt u via Familie, informatie over uw ouders en eventuele kinderen. Bij Nationaliteit staan gegevens over uw geboorteland. En via Paspoort en ID-kaart ziet u de gegevens van uw huidige identiteitsbewijzen.

Een verhuizing doorgeven kon eerder nog wel via MijnOverheid, in de vernieuwde website is dit niet meer mogelijk. Een verhuizing geeft u voortaan door via de gemeente waarin u komt te wonen.

Dit onderdeel bevat verschillende onderdelen. Elk onderdeel laat u doorklikken naar een andere overheidssite, waar u meer informatie vindt over uw situatie.

 • Geregistreerd inkomen.
  De Belastingdienst registreert uw inkomen. Overheidsorganisaties gebruiken dit inkomen om bijvoorbeeld de hoogte van uw eigen bijdrage of toelage te berekenen. Via de link komt u op een overzicht van uw inkomen van de afgelopen jaren.
 • Mijn toeslagen
  Recht op zorg- en huurtoeslag of een andere toeslag? Via deze optie komt u uit op de toeslagenpagina van de Belastingdienst. Daar kunt u uw gegevens wijzigen of een toeslag aanvragen.
 • Alimentatiegegevens
  Het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) incasseert kinder- en partneralimentatie. Hier heeft u inzage in uw zaakgegevens.
 • Mijn Belastingdienst
  Deze link brengt u naar uw persoonlijke pagina bij de Belastingdienst. Alle belastingzaken kunt u daar afhandelen.
 • Mijn SVB
  De link naar uw persoonlijke pagina bij de Sociale Verzekeringsbank met de gegevens over uw AOW en indien van toepassing uw Anw.

Overzicht financien op Mijn Overheid

Dit onderdeel bevat drie onderwerpen:

 • Mijn Digitaal Klantdossier
  Geeft een overzicht van gegevens zoals vastgelegd door UWV en gemeenten. Voor gepensioneerden niet relevant.
 • Mijn UWV
  UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. De instantie zorgt voor uitvoering van de werknemersverzekeringen (waaronder WW, WAO, en Ziektewet). Voor gepensioneerden is deze ingang niet relevant.
 • Mijn Pensioenoverzicht
  De link naar het overzicht van uw pensioeninformatie, inclusief uw AOW.

  Overzicht werk op Mijn Overheid

Dit onderdeel bevat twee ingangen:

 • Donorregister
  Stelt u na overlijden wel of niet uw organen beschikbaar voor transplantatie? Leg het vast via deze link.
 • Mijn PGB
  Recht op een persoonsgebonden budget (PGB)? Dan brengt deze link u naar uw eigen pagina waar de zaken over het PGB online regelt.

Overzicht zorg op Mijn Overheid

Dit onderdeel bevat twee ingangen voor huizenbezitters:

 • Kadastrale gegevens
  Wie een huis bezit kan hier de bij het kadaster geregistreerde gegevens inzien.
 • WOZ-gegevens
  Gemeenten stellen jaarlijks de WOZ-waarde vast. U kunt hier inzien wat de WOZ-waarde van uw eigen huis is.

Overzicht wonen op Mijn Overheid

Autobezitters vinden hier een overzicht van de bij de RDW bekende gegevens omtrent hun voertuig(en).

Overzicht vervoer op Mijn Overheid

Dit onderdeel is relevant voor studenten en iedereen die een diploma heeft behaald dat in het nationale register is opgenomen.

Overzicht onderwijs op Mijn Overheid

Alle gegevens bekeken? Klik dan op Uitloggen om uit te loggen bij MijnOverheid.nl.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.