Menu Zoek

Wat vind ik op MijnOverheid?

Gegevens op MijnOverheidSteeds meer overheidszaken regelen we online. Op MijnOverheid staat alle informatie die de overheid over u heeft.

De website Mijn.overheid.nl is een beveiligde en persoonlijke omgeving. Hier staat hoe u geregistreerd bent bij de overheid. Alleen u kunt deze persoonlijke gegevens informatie zien. Neem er eens een kijkje. Er staat van alles op. Bijvoorbeeld al uw oude woonadressen vanaf 1994 (en soms nog eerder).

  • Surf naar Mijn.overheid.nl.
  • Klik op Inloggen met DigiD.
  • Kies hoe u wilt inloggen.
  • Steeds meer instanties sluiten zich aan bij MijnOverheid. Zet een vinkje voor de organisaties waarvan u digitale informatie wilt ontvangen.
  • Klik op Opslaan.

Links op de overzichtspagina staan de verschillende onderdelen. Die hebben korte namen, zoals 'Identiteit', 'Werk' of 'Wonen'. In het midden staan recente berichten uit de Berichtenbox.

Bij 'Identiteit' staan de gegevens die over u bekend zijn in de Basisregistratie Personen. Bijvoorbeeld naam, huidige adres en woonplaats, eerdere woonadressen, de namen van ouders en eventuele kinderen en informatie over uw identiteitsbewijs. Deze gegevens kunt u alleen bekijken. Bent u verhuisd of hebt u een paspoort nodig, klop dan aan bij de eigen gemeente.

  • Klik op Identiteit.
  • Klik op Bekijk persoonsgegevens.
  • Hier staat hoe u bent ingeschreven bij uw gemeente. Uw voornamen, achternaam, burgerservicenummer, geboortedatum, geboorteplaats en de adressen waarop u hebt gewoond. Klik bovenaan op Familie voor informatie over uw ouders en eventuele kinderen.
  • Klik bovenaan op Nationaliteit voor de gegevens over uw geboorteland.
  • Klik bovenaan op Paspoort en ID-kaart voor de gegevens van de identiteitsbewijzen die u gebruikt.

Bij 'Financiën' komen vijf onderdelen terug:

  1. Geregistreerd inkomen
    De Belastingdienst registreert uw inkomen in de Basisregistratie Inkomen. Overheidsorganisaties berekenen hiermee bijvoorbeeld de hoogte van uw eigen bijdrage of toelage. Klik op Bekijk inkomensgegevens om een overzicht te zien van de afgelopen vijf jaar.
  2. Alimentatiegegevens
    Het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) incasseert kinder- en partneralimentatie. Hier heeft u inzage in uw zaakgegevens. Klik daarvoor op Bekijk alimentatiegegevens.
  3. Mijn toeslagen
    Recht op zorg- en huurtoeslag of een andere toeslag? Via deze optie komt u uit op de toeslagenpagina van de Belastingdienst. Daar kunt u uw gegevens wijzigen of een toeslag aanvragen. Klik op Ga naar Mijn Toeslagen.
  4. Mijn Belastingdienst
    Deze link brengt u naar uw persoonlijke pagina bij de Belastingdienst. Alle belastingzaken zijn daar te regelen. Klik op Ga naar Mijn Belastingdienst.
  5. Mijn SVB
    De link naar uw persoonlijke pagina bij de Sociale Verzekeringsbank met de gegevens over uw AOW en indien van toepassing uw Anw. Klik op Ga naar Mijn SVB.

Het onderdeel 'Werk' heeft vier onderwerpen:

  1. Mijn Digitaal Klantdossier
    Geeft een overzicht van gegevens zoals vastgelegd door UWV en gemeenten. Voor gepensioneerden is dit niet relevant.
  2. Mijn Pensioenoverzicht
    De link naar het overzicht van uw pensioeninformatie, inclusief uw AOW.
  3. Mijn UWV
    UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. De instantie zorgt voor uitvoering van de werknemersverzekeringen (waaronder WW, WAO, en Ziektewet). Voor gepensioneerden is deze pagina niet interessant.
  4. Mijn Eenmanszaak
    Als u een eenmanszaak hebt, kunt u hier de gegevens ervan inzien. Hier kunt u ook gegevens wijzigen of gegevens uit het Handelsregister aanvragen.

Het onderdeel 'Gezondheid' bevat twee ingangen:

  1. Donorregister
    Stelt u na overlijden wel of niet uw organen beschikbaar voor transplantatie? Leg het vast via deze link.
  2. Mijn PGB
    Recht op een persoonsgebonden budget (PGB)? Dan brengt deze link u naar uw eigen pagina voor het regelen van zaken over het PGB.

Het onderdeel 'Wonen' heeft vier ingangen:

  1. Berichten over uw buurt
    Op basis van uw woonadres laat dit onderdeel berichten en bekendmakingen over vergunningen en regelgeving zien.
  2. Kadastrale gegevens
    Wie een huis bezit, kan hier de gegevens van het Kadaster inzien.
  3. Energielabel
    Bekijk hier de informatie over het energielabel van uw woning.
  4. WOZ-gegevens
    Gemeenten stellen ieder jaar de WOZ-waarde vast. Bekijk wat de WOZ-waarde van uw huis is.

Het onderdeel 'Vervoer' bestaat uit de volgende twee onderdelen:

  1. Voertuiggegevens
    Autobezitters vinden hier een overzicht van de gegevens van hun voertuig(en) die bij het RDW bekend zijn.
  2. Centraal Justitieel Incassobureau
    Wie een boete van het CJIB heeft ontvangen kan die hier bekijken en eventueel via iDEAL betalen.

Dit onderdeel is interessant voor studenten. En voor iedereen die een diploma heeft behaald dat in het nationale register is opgenomen.

Alle gegevens bekeken? Klik dan rechtsboven op Uitloggen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.