SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Puzzelen op internet

Veel mensen houden van puzzelen. Urenlang nadenken over dat ene woord in een cryptogram dat op het puntje van uw tong ligt. Of lekker aan tafel aanschuiven en een mooie legpuzzel maken. Via internet kunt u ook puzzelen, of u nu van Sudoku's, kruiswoordpuzzels of doorlopers houdt.

Aan kruiswoordraadsels geen gebrek op internet. Op Puzzelstad vindt u deze soort puzzels, zelfs tientallen verschillende. Op Pzzl.com vindt u elke dag een ander soort puzzel.

Wie houdt van flink nadenken en vrij associeren aan de hand van omschrijvingen, kan zijn ei kwijt in cryptogrammen. Ze zijn er op elk niveau zodat ook beginners ermee aan de slag kunnen. De grootste Nederlandstalige website op dit gebied is Jaspers Cryptogrammen Site . Daar vindt u de puzzels uit dag- en weekbladen en kunt u hulp vragen aan andere internetters.

In een paar jaar tijd zijn Sudoku's zeer populaire puzzels geworden. Sudokunet.nl is een van de plaatsen waar u deze puzzel online terugvindt. Ook Sudokuweb is zeer uitgebreid, u vindt er genoeg puzzels om uzelf uren mee te vermaken. Er zijn normale puzzels te vinden maar ook diverse varianten zoals de Supersudoku. Uiteraard staat er voldoende uitleg bij zodat u weet wat u te doen staat. 

Wie houdt van panoramafoto's van verschillende landen moet eens een kijkje nemen op de site van Lies Smit. U vindt er honderden digitale legpuzzels van plaatjes uit heel de wereld. Standaard staan de puzzels ingesteld op 100 stukjes, maar via het menu op de site kunt u dat aanpassen.

Wie geen probleem heeft met de Engelse taal kan eens een kijkje nemen op Jigzone.com. Op deze uitgebreide site kunt u puzzels leggen, maar ook zelf puzzels maken van uw foto's en deze met andere mensen delen.

Wie geregeld puzzelt, zal het af en toe handig vinden om eens wat op te zoeken in een puzzelwoordenboek. Ook die zijn er op internet te vinden. Woordenboek.nu is een professioneel opgezette site waar u woorden, anagrammen, synoniemen en dergelijke kunt vinden. Ook kunt u woorden met ontbrekende letters invullen waarna de site het goede puzzelwoord aan zal vullen. Ook Mijnwoordenboek.nl biedt zoiets aan, alleen dan een stuk minder uitgebreid.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.