U bent hier: Home Tips & Uitleg Apparaat Artikel
Dit artikel is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 1 september 2021.

Puzzelen op internet

Artikel

Veel mensen houden van puzzelen. Urenlang nadenken over dat ene woord in een cryptogram of een mooie legpuzzel maken. Puzzelen kan op op internet.

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
4,9 / 5 (14 stemmen)
Saskia van Weert
Saskia van Weert
Gewijzigd op 14 sep 2021

Kruiswoordpuzzels

Aan kruiswoordraadsels geen gebrek op internet. Op Puzzelstad vindt u deze soort puzzels, zelfs tientallen verschillende.

Cryptogrammen

Wie van flink nadenken en vrij associeren houdt aan de hand van omschrijvingen, kan zijn ei kwijt in cryptogrammen. Ze zijn er op elk niveau zodat ook beginners ermee aan de slag kunnen. De grootste Nederlandstalige website op dit gebied is Jaspers Cryptogrammen Site. Daar staan de puzzels uit dag- en weekbladen en kunt u hulp vragen aan andere internetters.

Sudoku

In een paar jaar tijd zijn Sudoku's zeer populaire puzzels geworden. Sudokunet.nl is een van de plaatsen waar u deze puzzel online terugvindt. Het aanbod op Sudokuweb is zeer uitgebreid. Hier staan genoeg puzzels om uzelf uren mee te kunnen vermaken. Er zijn normale puzzels te vinden maar ook diverse varianten zoals de Supersudoku. Uiteraard staat er voldoende uitleg bij zodat u weet wat u te doen staat. Ook op Pzzl.com staan meerdere puzzels. 

Legpuzzels

Wie van panoramafoto's houdt van verschillende landen moet eens een kijkje nemen op de site van Lies Smit. U vindt er honderden digitale legpuzzels van plaatjes uit heel de wereld. Standaard staan de puzzels ingesteld op 100 stukjes, maar via het menu op de site kunt u dat aanpassen.

Wie geen probleem heeft met de Engelse taal kan eens een kijkje nemen op Jigzone.com. Op deze uitgebreide site kunt u puzzels leggen, maar ook zelf puzzels maken van uw foto's en deze met anderen delen.

Puzzelwoordenboeken

Wie geregeld puzzelt, zal het zo nu en dan handig vinden om eens wat op te zoeken in een puzzelwoordenboek. Ook die zijn op internet genoeg te vinden. Woordenboek.nu is een professioneel opgezette site waar u woorden, anagrammen, synoniemen en dergelijke kunt vinden. Ook kunt u woorden met ontbrekende letters invullen waarna de site het goede puzzelwoord aan zal vullen. Ook Mijnwoordenboek.nl biedt zoiets aan, alleen dan een stuk minder uitgebreid.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven