SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Recensie: U en uw Windows 10-computer

Windows 10 staat bij steeds meer mensen op de computer. Mijndert Kuivenhoven las de uitgave U en uw Windows 10-computer en bespreekt deze hier voor u.

1304-recensie-w10.jpgU hebt Windows 10 op uw computer gezet. Daarmee constateert u ook dat het anders werkt en eruitziet dan de voorgaande versies van Windows. U wilt vertrouwd raken met het programma en daarbij is het boek van Visual Steps, U en uw Windows 10-computer, een prima hulp.

Het is een vrij groot boek en het telt 334 pagina's tekst en afbeeldingen in kleur. Alle handelingen zijn beschreven volgens de Visual Steps-methode. Ze zijn heel duidelijk zichtbaar gemaakt. Het eerste wat u tegenkomt na het openen is de inhoudsopgave. U ziet dat het boek is ingedeeld in 11 hoofdstukken die elk een onderwerp bespreken. Het handigst is om het boek achter de computer met het boek ernaast te volgen. Voor een aantal onderwerpen, zoals fotobewerking, zijn oefenbestanden te downloaden. Hiermee kunt u naar hartenlust oefenen zonder dat u het risico loopt uw eigen foto's te verliezen.

Het boek bespreekt de vele functies van Windows 10. Vanaf het instellen naar  eigen smaak tot en met het onderhoud van uw computer. Want ook dat is noodzakelijk. U komt het handige hulpmiddel Instellingen tegen, het gebruik van internet en e-mailen. Het werken met Facebook, Twitter en Skype. U leert beknopt hoe Picasa, het gratis fotoprogramma, werkt maar ook videobewerking met Windows Live Movie Maker.

Het boek bespreekt ook hoe u misbruik van buitenaf kunt voorkomen. U vindt echter niet hoe u kunt voorkomen dat Windows over uw privégegevens beschikt. Maar het toont wel het menu Instellingen waar u onder meer Windows bijwerken en beveiliging kunt vinden. Hierin kunt u naar eigen inzicht schuifjes verzetten.

Aan het eind van elk hoofdstuk krijgt u achtergrondinformatie met uitleg van genoemde trefwoorden. Bijlage A laat de opdrachten zien hoe u het ook alweer deed. Bijlage B geeft aan hoe u de oefenbestanden kunt downloaden.

Ik heb het boek naast mijn computer geheel doorgenomen want ook ik wilde weten hoe Windows 10 werkt, ook al was ik vertrouwd met de vorige versies van Windows. Ik heb nu een redelijk inzicht, zeker om toekomstige problemen gemakkelijker te kunnen oplossen. Voor wie Windows 10 wil leren kennen, is dit boek zeker een aanrader.

U en uw Windows 10-computer
Uitgever: Studio Visual Steps BV.
Auteur: Visual Steps
ISBN: 978 90 5905 542 1
Prijs: 24,95 euro

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.