U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Amusement Artikel

Thuis bewegen met hulp van video’s

Artikel

In beweging blijven is belangrijk. Daarvoor hoeft u niet per se de deur uit. Diverse video's helpen bij het fit blijven of worden. 

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
4,6 / 5 (16 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 10 jul 2023

Nederland in beweging

Het televisieprogramma 'Nederland in Beweging' is heel bekend. In het programma van Omroep Max doen presentatoren Olga Commandeur en Duco Bauwens oefeningen voor. Wist u dat u een aantal afleveringen ook op YouTube of via NPO Start kunt bekijken? Zo kunt u gemakkelijk een oefening uitzoeken voor een moment dat u uitkomt. De afleveringen duren ongeveer een kwartier.

 Op YouTube is de afspeellijst Nederland in Beweging op het kanaal van Omroep Max te vinden.

Cordaan in Beweging

Zorgorganisatie Cordaan maakt beweegprogramma's met oefeningen die zittend op een stoel kunnen worden gedaan. Op het kanaal van Cordaan staan duidelijke video's over hoe de oefeningen worden uitgevoerd. Er zijn zowel korte instructies als volledige beweegprogramma's van zeven tot zo'n vijftien minuten. U hebt meestal alleen een stoel nodig. Soms worden er voorwerpen gebruikt, zoals gewichtjes of een stok.

De video's van Cordaan in Beweging staan op YouTube.

Stoelyoga Nederland

Yoga is een ontspannende manier om in beweging te blijven. Ook op de stoel zijn yoga-oefeningen mogelijk. Op het kanaal 'Stoelyoga Nederland' staan verschillende oefeningen die u mee kunt doen. Er zijn oefeningen op muzieknummers en meer algemene oefeningen. Ook zijn er op het kanaal specifieke oefeningen voor mensen in rolstoel  te vinden.

 De video's van Stoelyoga Nederland staan op YouTube. 

Oefeningen vinden op YouTube

De bovenstaande kanalen zijn voorbeelden. Op YouTube kunt u ook zelf zoeken naar specifieke oefeningen. Stel dat u last hebt van uw nek, zoek dan: 'oefening nek'. Of wilt u een oefening met uw armen doen, zoek dan op 'oefening armen'. 

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven