Menu Zoek

Thuis bewegen met hulp van video’s

Thuis in bewegingIn beweging blijven is belangrijk. Daarvoor hoeft u niet per se de deur uit. Diverse video's helpen bij het fit blijven of worden.

Het televisieprogramma 'Nederland in Beweging' is heel bekend. In het programma van Omroep Max doen presentatoren Olga Commandeur en Duco Bauwens oefeningen voor. Wist u dat u een aantal afleveringen ook op YouTube of via NPO Start kunt bekijken? Zo kunt u gemakkelijk een oefening uitzoeken voor een moment dat u uitkomt. De afleveringen duren ongeveer een kwartier.

Op YouTube is de afspeellijst Nederland in Beweging op het kanaal van Omroep Max te vinden.

Zorgorganisatie Cordaan maakt beweegprogramma's met oefeningen die zittend op een stoel kunnen worden gedaan. Op het kanaal van Cordaan staan duidelijke video's over hoe de oefeningen worden uitgevoerd. Er zijn zowel korte instructies als volledige beweegprogramma's van zeven tot zo'n vijftien minuten. U hebt meestal alleen een stoel nodig. Soms worden er voorwerpen gebruikt, zoals gewichtjes of een stok.

De video's van Cordaan in Beweging staan op YouTube.

Yoga is een ontspannende manier om in beweging te blijven. Ook op de stoel zijn yoga-oefeningen mogelijk. Op het kanaal 'Stoelyoga Nederland' staan verschillende oefeningen die u mee kunt doen. Er zijn oefeningen op muzieknummers en meer algemene oefeningen. Ook zijn er op het kanaal specifieke oefeningen voor mensen in rolstoel te vinden.

De video's van Stoelyoga Nederland staan op YouTube.

De bovenstaande kanalen zijn voorbeelden. Op YouTube kunt u ook zelf zoeken naar specifieke oefeningen. Stel dat u last hebt van uw nek, zoek dan: 'oefening nek'. Of wilt u een oefening met uw armen doen, zoek dan op 'oefening armen'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.