Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Wat is 'Mijn Google-activiteit'?

Wat is Mijn Google-activiteit?
Google houdt bij wat gebruikers online doen. De pagina Mijn Google-activiteit is een weergave hiervan. Daar kun je die functie ook uitzetten.

Een zoekopdracht in de Google-zoekmachine, een webpagina die je bekijkt in Chrome op je Android-telefoon, dat YouTube-filmpje waar je op de pc even naar staart: Google houdt deze activiteiten allemaal bij. Voor uw eigen gemak. En alleen wanneer u bent ingelogd met uw Google-account. Het overzicht van al deze activiteiten noemt Google ‘Mijn Google-activiteit’. Het is eveneens de plek waar u aangeeft geen prijs te stellen op het bewaren van uw activiteiten.

Wanneer u bent ingelogd bij Google, online of op een mobiel apparaat, logt Google de geschiedenis van uw acties. Dat overzicht is een onderdeel van uw Google-account. Maar voor het gemak is er een directe link naar dit overzicht: myactivity.google.com. Bent u niet ingelogd, log dan in en het overzicht opent.

De activiteiten zijn verdeeld over drie hoofdrubrieken:

  • Web- en app-activiteit
    Online zoekacties en gedrag in Google-app wordt op deze plek gebundeld.
  • Locatiegeschiedenis
    Hier bundelt Google gegevens over waar een ingelogde gebruiker naartoe gaat met zijn smartphone of tablet.
  • YouTube-geschiedenis
    De filmpjes die een ingelogde gebruiker bekijkt en de zoekacties op Youtube legt Google hier vast.

Onder deze hoofdrubrieken staat het overzicht van de activiteiten. Deze lijst is doorzoekbaar. Dat is nuttig als u bijvoorbeeld weet dat u de afgelopen week hebt gezocht naar een camping in Zuid-Frankrijk. U hebt een paar opties bekeken, maar hebt ze niet bewaard. Via dit overzicht vindt u ze wellicht terug.

Standaard is uw activiteit gebundeld. Klik in het menu aan de linkerkant op Itemweergave om een overzicht te krijgen van losse activiteit geordend in de tijd.

Van elke activiteit zijn details bekend. Klik om ze te zien onderaan elk item op Details. Onder meer het tijdstip van de activiteit is te zien, het gebruikte apparaat en/of site of app. Veel activiteiten, zoals bijvoorbeeld zoekacties, bevatten een link zodat u direct opnieuw een resultaat kunt terugkijken.

  • Klik in het menu aan de linkerkant op Activiteit verwijderen op basis van.
  • Klik op Altijd om alle activiteit te verwijderen.
  • Zorg ervoor dat alles is geselecteerd.
  • Klik op Volgende.
  • Klik op Verwijderen.

Het is ook mogelijk slechts een deel van de activiteit te verwijderen. Klik in dat geval in stap 2 op Afgelopen uur of Afgelopen dag. Alle activiteit binnen die criteria wordt verwijderd. Klik op Aangepast bereik om zelf een periode aan te geven.

Stop het opslaan van de activiteit binnen de drie hoofdrubrieken.

  • Klik op Web- en app-activiteit.
  • Klik op de volgende pagina op Uitzetten.
  • Klik daarna op Onderbreken.
  • Klik op OK.
  • Klik linksboven op de pijl naar links.
  • Klik op Locatiegeschiedenis.
  • Klik op de volgende pagina op Uitzetten.
  • Klik daarna op Onderbreken.
  • Klik op OK.
  • Klik linksboven op de pijl naar links.
  • Klik op YouTube-geschiedenis.
  • Klik op de volgende pagina op Uitzetten.
  • Klik daarna op Onderbreken.
  • Klik op OK.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.