Menu Zoek
Wegwijzer Digitale Belastingaangifte - Belastingaangifte: hoe doet u dat online?

Belastingaangifte: hoe doet u dat online?

Veel informatie krijgt u niet meer via de post, maar via de digitale snelweg. Ook berichten van de Belastingdienst staan klaar in een persoonlijke omgeving op internet. De persoonlijke omgeving heet ‘MijnOverheid’ en onderdeel daarvan is de Berichtenbox. Hierin ontvangt u berichten van overheidsinstanties zoals de Belastingdienst. U vindt er bijvoorbeeld de oproep om aangifte te doen en de belastingaanslag.

Om toegang te krijgen tot MijnOverheid hebt u een DigiD nodig. DigiD staat voor Digitale Identiteit en bestaat uit een persoonlijke inlognaam en een wachtwoord. Met deze DigiD doet u belastingaangifte via internet. Vul de aangifte inkomstenbelasting over 2022 digitaal in tussen 1 maart en 1 mei 2023.

Wat leert u in de Wegwijzer digitale belastingaangifte?

Wij leggen uit welke stappen nodig zijn om bij de digitale post van de belastingdienst te komen en hoe u digitaal de belastingaangifte over 2022 doet. In de tabbladen hierboven staan van links naar rechts de onderdelen die u hiervoor moet doorlopen.

Let op: wij geven geen belastingadvies, maar omschrijven alleen de stappen om digitaal aangifte te doen.

Niet digitaal vaardig?

Wij loodsen u in deze wegwijzer door alle stappen die nodig zijn voor het digitaal doen van uw belastingaangifte. Hebt u vrienden of familieleden die niet digitaal vaardig zijn en hulp bij belastingaangifte nodig hebben? Voor hen hebben we een speciaal advies in pdf-vorm gemaakt, dat u kunt uitprinten en aan hen kunt geven, namelijk de pdf 'Wegwijzer belastingaangifte voor kennissen zonder pc'.

Volgende onderdeel

Ga verder naar uitleg over DigiD aanvragen.

De wegwijzer in pdf

Wij hebben de informatie uit deze wegwijzer ook in een pdf gezet. Zo kunt u de stappen uitprinten en op papier doornemen.

pdf downloaden

Handleiding voor kennissen

Hoe kunnen mensen zonder internet belastingaangifte doen? De mogelijkheden hebben wij op een rij gezet in een printbare pdf.

pdf downloaden
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.