Zoeken
Menu Zoek

Belastingaangifte: hoe doet u dat online?

U bekijkt informatie die gaat over de belastingaangifte over het jaar 2016. Wanneer de aangifte over het jaar 2017 van start gaat, wordt deze informatie bijgewerkt.
Deze informatie wordt bijgewerkt op: 1 maart 2018

Veel informatie krijgt u niet meer via de post, maar via de digitale snelweg. Ook berichten van de Belastingdienst staan klaar in een persoonlijke omgeving op internet. De persoonlijke omgeving heet ‘MijnOverheid’ en onderdeel daarvan is de Berichtenbox. Hierin ontvangt u berichten van overheidsinstanties zoals de Belastingdienst. U vindt er bijvoorbeeld de oproep om aangifte te doen en de belastingaanslag.

Om toegang te krijgen tot MijnOverheid hebt u een DigiD nodig. DigiD staat voor Digitale Identiteit en bestaat uit een persoonlijke inlognaam en een wachtwoord. Met deze DigiD doet u belastingaangifte via internet. De aangifte inkomstenbelasting over 2016 is van 1 maart tot 1 mei 2017 digitaal in te vullen.

Wat leert u in de Wegwijzer Digitale Belastingaangifte?

Wij leggen uit welke stappen nodig zijn om bij de digitale post van de belastingdienst te komen en hoe u online de belastingaangifte over 2016 doet. In de tabbladen hierboven staan van links naar rechts de onderdelen die u hiervoor moet doorlopen.

Let op: wij geven geen belastingadvies, maar omschrijven alleen de stappen om de aangifte via internet te doen.

Niet digitaal vaardig?

Wij loodsen u in deze Wegwijzer door alle stappen die nodig zijn voor het digitaal doen van uw belastingaangifte. Hebt u vrienden of familieleden die niet digitaal vaardig zijn en hulp bij belastingaangifte nodig hebben? Voor hen hebben we een speciaal advies in pdf-vorm gemaakt, dat u kunt uitprinten en aan hen geven, namelijk de pdf ' Wegwijzer Belastingaangifte voor kennissen zonder pc'.

Volgende onderdeel

Ga verder naar uitleg over DigiD aanvragen.

De Wegwijzer in pdf

Wij hebben de informatie uit deze Wegwijzer ook in een pdf gezet. Zo kunt u de stappen uitprinten en op papier doornemen.

pdf downloaden

Handleiding voor kennissen

Hoe kunnen mensen zonder internet belastingaangifte doen? De mogelijkheden hebben wij op een rij gezet in een printbare pdf.

pdf downloaden
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.