Menu Zoek
In de buurt van Drunen

Leslocatie: Bibliotheek Drunen

Contact

  • Rooseveltstraat 32
  • 5151CR Drunen
  • Frank Mensink

Online uitleg en ondersteuning

Nu het Digicafe gesloten is, kunt u ook terecht bij de DigiHulplijn 0800 1508. Deze DigiHulplijn is voor mensen die liever telefonisch hun vragen beantwoord krijgen over hun smartphones, tablets en computers

De DigiHulplijn, in juni 2020 gelanceerd, helpt mensen met digitale vragen, zodat iedereen online kan meedoen. Het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb en een aantal bibliotheken bemensen de hulplijn. Het gratis telefoonnummer 0800-1508 is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar.

Onze vrijwilligers

  • René Coolen René Coolen
  • Frank Mensink Frank Mensink
  • Joop Snel Joop Snel
  • Gerrit van Toorenburg Gerrit van Toorenburg

Vacatures

Vacature voor docent Seniorweb (vrijwilligerswerk)
SeniorWeb Heusden wil iedereen die niet met de computer is grootgebracht, de mogelijkheden van de computer / tablet en internet zelf laten ervaren. Uitgangspunt is dat dit voor en door ouderen gebeurt.
Als vrijwilligerdocent bij SeniorWeb Heusden doet u werk dat boeiend en vooral ook van grote maatschappelijke betekenis is. 
Op dit moment geven wij alleen cursussen voor de tablet. Deze cursussen geven wij in periodes van 6 weken a 2,5 uur per keer. Daarvoor gebruiken wij de 3 bibliotheeklocaties in Drunen, Heusden en Vlijmen. Er zijn maximaal 10 cursisten in een groep. Het cursusseizoen loopt van oktober tot eind mei. Hierin zitten 4 series van steeds 6 lessen.
Omdat Bibliotheek Heusden wil uitbreiden in haar aanbod, willen wij ons team vrijwilligers uitbreiden en zijn wij op zoek naar trainer/docent die aan senioren les willen geven. Die uitbreiding is in de vorm van Android tablets voor gevorderden, Windows 10.
Wij vragen van u:
Enige technische kennis van de pc
Het rustig kunnen overbrengen van kennis naar de cursisten toe.
Goede kennis van één of meerdere systemen:
Windows 10 of IOS voor de Ipad of Android van o.a. Samsung
SeniorWeb organiseert deskundigheidsbevordering en mogelijkheden om ervaringen uit te wisselen, zowel regionaal als in landelijke bijeenkomsten.
Wij bieden u:
Gratis abonnement van Bibliotheek Heusden
Gratis lidmaatschap van Seniorweb
Opleidingen en terugkomdagen met reiskostenvergoeding
Veel waardering van onze cursisten
Inbreng in de inhoud van de cursus
Noodzakelijk is dat men overweg kan met cursisten in alle "soorten en maten", met veelal nauwelijks tot geen ervaring in het gebruik van de computer, het installeren van software of het plegen van onderhoud. Puur technische kennis kan soms een voordeel zijn, maar is geen voorwaarde
Voor uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar de juiste vrijwilliger.
Meer informatie: 0416-373032 even vragen naar Frank Mensink f.mensink@bibliotheekheusden.nl