U bent hier: Home Cursussen Computerles in de buurt Leslocatie De Kappen
Leslocatie

De Kappen

Contact
De Kappen
Blankenburgerstraat 40-42
7481 EB Haaksbergen
Open in Google Maps
Christianne Geerdes-Temmink
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Algemene informatie

In de huidige maatschappij zijn digitale vaardigheden onmisbaar. Er moet steeds meer online geregeld worden en informatie vindt u vooral op internet.
Bent u bang dat het te moeilijk is? De Bibliotheek heeft cursussen en workshops op verschillende niveaus. U zult merken dat u met stappen vooruit gaat en dat het volgen van een computercursus eigenlijk heel leuk én gezellig is. Er gaat een wereld voor u open.

Een aanmeldformulier en de uitgebreide folder haalt u in de bibliotheek of kijk op www.bibliotheekhaaksbergen.nl én www.dekappen.nl

Koffie en thee zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.

Online uitleg en ondersteuning

In de Bibliotheek Haaksbergen hebben we een Ontwikkelplein. Op maandagochtend kunt u terecht bij het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid), bij de inloopspreekuren Digihulp en Digitale Zorg, voor vragen over het gebruik van uw laptop, tablet of telefoon. Ook is er iemand voor vragen voor Vrijwilligerswerk, Belastingdienst en het Taalhuis.

Het afgelopen jaar hebt u steeds meer te maken gehad met digitale zorgdiensten en wordt er van u verwacht uw online zorgtaken zelf te kunnen regelen. Voor veel mensen is het lastig deze ontwikkelingen bij te benen of ze hebben geen ervaring met computers en apps op de telefoon.

Speciaal voor u starten we in samenwerking met de zorgprofessionals in Haaksbergen en Stichting Digisterker een 6-tal trainingen. Ervaren ambassadeurs van leercentrum de Kappen helpen u op weg het digitale contact met uw huisarts, het ziekenhuis, de apotheek etc. nog beter eigen te maken. Vanaf september starten diverse trainingen en cursussen in samenwerking met Stichting Digisterker.

Inloopspreekuur

U kunt terecht bij een van onze vrijwilligers op:

 • Maandag 9.30 - 12:00 uur (m.u.v. schoolvakanties)

Wij kunnen u onder andere helpen met de volgende onderwerpen:

 • Back-up maken
 • Belastingaangifte
 • E-mail
 • Internet
 • Internetbankieren
 • Office
 • Veiligheid
 • Videobellen
 • WhatsApp

Computercursussen

Onderwerp
Categorie
Type
Onderwerp
E-Books lenen hoe doe je dat?
Categorie
Internet
Type
Individuele les

De Bibliotheek heeft een aanbod van meer dan 30.000 e-books, te lezen op uw tablet of
e-reader. Het kan best een stap zijn om te beginnen met digitaal lezen. We helpen u graag op weg bij het inloggen op de bibliotheekwebsite en het lenen van e-books. Met uw lidmaatschapsnummer en e-mailadres bij de hand kunt u een account aanmaken en direct beginnen met lezen. Wij raden aan dit vooraf al te hebben gedaan. U kunt hiervoor inlopen bij het inloopspreekuur, elke maandag van 9.30-12.00 uur.
 

Aantal bijeenkomsten

Inlopen

Data

elke maandag

Kosten

Gratis

Onze vrijwilligers

 • Foto van Jacob Benjamins

  Jacob Benjamins

naar boven