Menu Zoek
In de buurt van Nieuwegein

Leslocatie: Bibliotheek De tweede verdieping

Contact

  • Stadsplein 1 C
  • 3431 LZ Nieuwegein
  • Bibliotheek De tweede verdieping

Algemene informatie

Bij bibliotheek De tweede verdieping bieden wij verschillende workshops en bijeenkomsten aan op het gebied van digitale vaardigheden en thema's.

Elke dinsdagochtend is er een gratis digi-inloopspreekuur van 10:00 – 12:00 uur in bibliotheek De tweede verdieping. Tijdens het spreekuur zoeken we samen met jou naar de beste manier om beter te leren werken met de computer en het internet. Ook kun je samen met een vrijwilliger oefenen op de publieks-pc of tablets. Wij bieden verschillende gratis (online)cursussen en programma’s aan en helpen je natuurlijk graag op weg! 

Themabijeenkomsten
Tijdens de themabijeenkomsten van de Digibrigade lichten we één bepaald onderwerp uit.

Dinsdag 6 december 15.30 - 17.00 uur - Aan de slag met foto's 
Met onze smartphone of tablet maken wij vele foto’s per dag. Maar hoe beheer je al die foto’s? En hoe kan je ze bewerken?

Dinsdag 10 januari 15:30 – 17:00 – Digibrigade themabijeenkomst: Veilig internetbankieren 
Wat is internetbankieren? Wat zijn de mogelijkheden? En hoe kan je veilig internetbankieren?  
 
Dinsdag 7 februari 15:30 – 17:00 – Digibrigade themabijeenkomst: Digitale zorg 
Informatie over uw gezondheid, een video consulten bij de huisarts of een herhaalrecept voor medicijnen aanvragen? Er zijn steeds meer digitale mogelijkheden voor het regelen van je zorg, maar hoe werkt dit? 
 
Dinsdag 21 februari 14:00 – 17:00 – Workshop Wikipedia 
Wil je weten hoe Wikipedia werkt of zelf aan de slag als Wikipedia auteur en een eigen pagina maken? Kom dan naar de gratis en presentatie en workshop en wordt een echte ‘Wikipediaan’.   
 
Dinsdag 7 maart 15:30 – 17:00 – Digibrigade themabijeenkomst: Mobiliteit 
Gaat u graag op pad? In deze workshop gegeven door het Ouderenfonds leert u zoeken naar ideale reisroutes, opzoeken waar u goedkope kaartjes voor activiteiten of tips kunt krijgen over wat er bij u in de buurt te doen is. 

Meld je aan via onze website of bel naar 030-6045834 

Online uitleg en ondersteuning

Elke dinsdagochtend is er een gratis digi-inloopspreekuur van 10:00 – 12:00 uur in de bibliotheek.
Tijdens het spreekuur zoeken we samen met jou naar de beste manier om beter te leren werken met de computer en het internet. Ook kun je samen met een vrijwilliger oefenen op de publieks-pc of tablets. Wij bieden verschillende gratis (online)cursussen en programma’s aan en helpen je natuurlijk graag op weg!

Daarnaast is er elke eerste dinsdag van de maand van 15.30 – 17.00 uur een themabijeenkomst van de digibrigade, waarbij we ons richten op één onderwerp. Kijk in de agenda op de website wat de onderwerpen voor dit jaar zijn: www.detweedeverdieping.nu
Inloopspreekuur

U kunt terecht bij een van onze vrijwilligers op:

  • Dinsdag 10:00 - 12:00

Onze vrijwilligers

  • Bart Honhoff Bart Honhoff