U bent hier: Home Cursussen Computerles in de buurt Leslocatie Bibliotheek Numansdorp
Leslocatie

Bibliotheek Numansdorp

Contact
Bibliotheek Numansdorp
Bernhardstraat 25
3281 BC Numansdorp
Open in Google Maps
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Algemene informatie

Digitaal Inloopuur voor al uw vragen over de computer, tablet en mobiel - graag telefonisch een afspraak maken 06-82619404 of zie website www.bibliotheekhoekschewaard.nl
Computercursussen voor beginners en voor gevorderden -zie website of mail naar taalhuis@debhw.nl.

Online uitleg en ondersteuning

Digitaal Inloopuur voor al uw vragen over de computer, tablet en mobiel - graag telefonisch een afspraak maken 06-82619404
Computercursussen voor beginners en voor gevorderden -zie website of mail naar taalhuis@debhw.nl

Inloopspreekuur

U kunt terecht bij een van onze vrijwilligers op:

 • woensdagmorgen graag telefonisch een afspraak maken 0186-653432

Wij kunnen u onder andere helpen met de volgende onderwerpen:

 • Back-up maken
 • E-mail
 • Fotobewerking
 • Hobby
 • Internet
 • Internetbankieren
 • Office
 • Sociale Media
 • Veiligheid
 • Videobellen
 • WhatsApp

Computercursussen

Onderwerp
Categorie
Type
Onderwerp
Digisterker
Categorie
Internet
Type
Groepsles

Vanuit huis een verklaring voor een nieuw rijbewijs aanvragen? Of de huurtoeslag regelen? Het kan allemaal met internet. De overheid wil dat we onze zaken via internet regelen. Het heeft natuurlijk voordelen om er de deur niet voor uit te hoeven. Maar misschien ben je er niet zo handig in of vind je het een beetje eng. Als dat zo is steek je zeker wat op van de cursus Digisterker: DigiD, wat kun je ermee?
Wat leer je bij deze cursus?
In vier bijeenkomsten leer je stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook hoe je iets kunt aanvragen, zoals een paspoort bij de gemeente of zorgtoeslag bij de belastingdienst. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. Je begint met het aanvragen van een DigiD.
De cursus is voor mensen die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Dan adviseren we je eerst de beginnerscursus Klik en Tik te doen.

Aantal bijeenkomsten

vier lessen van 2,5 uur.

Data

Bij voldoende aanmeldingen beginnen we met de cursus

Kosten

€ 17,50 inclusief het werkboek.

Onderwerp
DigiVitaler
Categorie
Internet
Type
Groepsles

Uw zorg en gezondheid kunt u steeds meer met uw computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het u minder tijd kost en u uw gegevens altijd bij de hand heeft.
Met het lesprogramma DigiVitaler maakt u kennis met digitale zorg en leert u er mee werken. Het lesprogramma bestaat uit verschillende lessen. Elke les behandelt een vorm van digitale zorg. Er zijn bijvoorbeeld lessen over Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheidsapps, het patiëntenportaal van de huisarts en over het videoconsult.

Aantal bijeenkomsten

6 lessen van 2 uur

Data

zie website

Kosten

gratis

Onderwerp
Klik&Tik
Categorie
Internet
Type
Groepsles

Heb je weinig kennis van en ervaring met computers en het internet? In 8 cursusdagen en tussendoor thuis verder werken, leer je de basis van computers en het internet, zodat je hier voortaan makkelijk(er) je weg in kunt vinden.
Tijdens de cursus worden diverse onderwerpen behandeld. Zo leer je bijvoorbeeld niet alleen over computers en internet in het algemeen, maar ook over het schrijven en versturen van e-mails en het zoeken met een zoekmachine.
Klik & Tik is een uitstekende oefening om te leren omgaan met de digitalisering van de overheid. Vanaf 2017 zijn namelijk alle overheidszaken digitaal geregeld. Vergunningen, bezwaarschriften, belastingen, inspraak op overheidsplannen en het doorgeven van gegevens bij uitkeringen, belastingen, toeslagen, studiefinanciering en pensioenen: alles gaat digitaal. Daarnaast gaat bijvoorbeeld het boeken van een reis ook steeds meer via het internet.
De cursus kost € 15,00 of € 12,50 met je biebpas. Het werkboek kost € 10,00, maar je bent niet verplicht om deze af te nemen.
Als we voldoende aanmeldingen hebben, prikken we data en nemen we contact met je op.

Aantal bijeenkomsten

8 bijeenkomsten

Data

Bij voldoende aanmeldingen

Kosten

€ 15,00 of € 12,50 met biebpas. Het werkboek kost € 10,00, maar je bent niet verplicht om deze af te nemen.

Onze vrijwilligers

 • Foto van Folkert de Jong

  Folkert de Jong

 • Foto van Anneke Siepelinga

  Anneke Siepelinga

 • Dirk Kersten

naar boven