U bent hier: Home Cursussen Computerles in de buurt Leslocatie SeniorWeb Odijk
Leslocatie

SeniorWeb Odijk

Contact
SeniorWeb Odijk
Rijneiland 7
3984 MA Odijk
Open in Google Maps
Frans Brinkman
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Algemene informatie

Algemeen informatie SeniorWeb Odijk (Leslocatie) en Huiskamer van Odijk.

Op initiatief van stichting Dorpshuis Odijk is in 2015 de Coöperatie De Huiskamer van Odijk opgericht door Odijkers, voor Odijkers. Een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk, met als doel het organiseren en faciliteren van activiteiten en diensten die invulling geven aan; maatschappelijke participatie, elkaar ontmoeten en bijdragen aan het welzijn van de Odijkse bevolking. Dit doen we samen.
Het vrijwilligersteam bestaat uit ca. 120 vrijwilligers. Allemaal inwoners van Odijk. Daarnaast is er één beroepskracht ingehuurd als Vrijwilligerscoördinator voor 8 uur per week.
Leden kunnen gebruik maken van het activiteiten- en dienstenaanbod. De Huiskamer van Odijk is gevestigd in het Dorpshuis van Odijk, Rijneiland 7 te Odijk.

Op de woensdagmorgen is het Digi Café (inloopspreekuur) bij de Huiskamer van Odijk open van 10.00 uur tot 11.30 uur. U kunt zonder afspraak geheel vrijblijvend binnen lopen. Heeft u Digitale vragen m.b.t. uw PC, laptop, tablet of smartphone. Loop dan gewoon even binnen. Wellicht kunnen wij u helpen en loopt weer met een goed werkend apparaat naar buiten. Komt u langs, zorg dan wel dat het apparaat is opgeladen en neemt u altijd uw gegevens mee zoals wachtwoord, gebruikersnaam e.d. De PC kunt u beter niet meenemen gezien de omvang en bijbehorend beeldscherm, maar we kunnen u wel tips geven om een mogelijk probleem zelf op te lossen. Lukt dat niet dan bedenken we samen een oplossing zodat uw digitaal probleem toch wordt opgelost.
 

Inloopspreekuur

U kunt terecht bij een van onze vrijwilligers op:

 • Woensdag 10.00 tot 11.30 uur

Wij kunnen u onder andere helpen met de volgende onderwerpen:

 • Back-up maken
 • E-mail
 • Fotobewerking
 • Hobby
 • Internet
 • Internetbankieren
 • Office
 • Sociale Media
 • Veiligheid
 • Videobellen
 • WhatsApp

Computercursussen

Onderwerp
Categorie
Type
Onderwerp
DigiD en Mijn Overheid
Categorie
Internet
Type
Individuele les

De digitalisering gaat hard en is soms lastig te volgen. Om digitaal in contact te komen met de Rijksoverheid is een account bij DigiD nodig en om berichten van de Rijksoverheid direct te ontvangen in Mijn Overheid dient u ook over een account te beschikken. Dat lijkt lastig, maar is het niet, als je even de moeite neemt om het te leren. In een uurtje heeft u het onder de knie. De Leslocatie van SeniorWeb bij de Huiskamer van Odijk kan u helpen. Kom op een woensdagmorgen even langs en we zullen u op weg helpen. Het kost niets, tenzij u koffie wilt. Daarvoor betaald u € 1,50. Afspraak maken is niet nodig, maar als het erg druk is zult u even moeten wachten.

Aantal bijeenkomsten

in principe 1 uurtje tijdens de inloop.

Data

Geen vaste datum. Kom gewoon langs tijdens de inloop op de woensdagmorgen.

Kosten

€ 1,50 voor de koffie

Onderwerp
Digitaal aan de oefentafel.
Categorie
Overige apparaten
Type
Individuele les

Graag nodigen wij u uit om digitaal te oefenen. Met elkaar aan de slag om te ontdekken wat er allemaal digitaal mogelijk is, waarbij het type device niet van belang is. Heeft u een laptop, tablet met Android of iPadOS, of een smartphone dan bent u van harte welkom aan de oefentafel bij de Leslocatie van SeniorWeb bij de Huiskamer van Odijk. Het motto is "digitaal fit, fitter, het fitst worden". Allerlei onderwerpen kunnen aan bod komen op aanwijzing van de deelnemers. Office programma's, diverse Apps, instellingen e.d. De keuze is aan de deelnemers. Er altijd voldoende hulp ter ondersteuning aanwezig.  Wilt u liever wat structuur, dan hebben wij een aantal standaard oefeningen klaar liggen.

Aantal bijeenkomsten

Geen limiet, het is elke woensdagochtend.

Data

Elke woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Kosten

€ 1,50 per keer voor de koffie.

Onderwerp
Fotobeheer en bewerking
Categorie
Fotobewerking
Type
Groepsles

Foto's, we maken ze allemaal, maar na het maken van een foto komt het beheer en bewerking aan de orde. Achterelkaar foto's maken zonder daar verder wat mee te doen maakt dat u het risico loopt dat uw apparatuur, zoals uw smartphone, helemaal volloopt en dan moeten er maatregelen worden genomen. Uw grote hoeveelheid foto's moet u gaan beheren, misschien wel verplaatsen naar uw PC, laptop, externe harde schijf of extra ruimte kopen in de cloud. Wij kunnen u daarbij helpen. Maar daarmee zijn we er niet. Misschien wilt u wel uw foto's bewerken. Een uitsnede maken, rode oogjes verwijderen e.d. Ook daar kunnen we u bij helpen, maar zelf doen is natuurlijk veel leuker. We kunnen u dat leren gedurende een training.

Aantal bijeenkomsten

In principe 1 dagdeel. Indien gewenst en/of nodig volgt een 2e dagdeel.

Data

Bij voldoende aanmeldingen wordt de datum bepaald.

Kosten

Voor de koffie vragen we € 1,50 per keer en een vrijwillige bijdragen voor het lesmateriaal.

Onderwerp
Internetbankieren
Categorie
Internetbankieren
Type
Individuele les

Uit onderzoek blijkt dat 2,6 miljoen volwassen niet zelfstandig kunnen internetbankieren. Daar willen we als Leslocatie van SeniorWeb bij de Huiskamer van Odijk wat aan doen. Als u hulp wilt bij internetbankieren kom dan op de woensdagmorgen eens langs bij het Digi Café van 10.00 uur tot 11.30 uur. Dan kunnen wij u helpen. Neem dan wel uw bankpasje mee en eventuele inlogcode's en wachtwoorden. Als er code of wachtwoord moet worden ingevuld dan zal de vrijwilliger die u helpt zijn of haar hoofd omdraaien. Zij willen onder geen beding uw informatie weten. Bij elke bank is het internetbankieren net even anders wat het lastig maakt. De apparatuur waarop u gaat internetbankieren dient u mee te nemen en voldoende te zijn opgeladen.

Aantal bijeenkomsten

In principe een bijeenkomst tijdens de inloop, indien nodig meerdere.

Data

Kom gewoon langs tijdens de inloop op de woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Kosten

€ 1,50 voor de koffie.

Onderwerp
iPad Basistraining iOS/iPadOS
Categorie
Apple
Type
Individuele les

Heeft u een iPad, maar is de werking voor u nog niet helemaal duidelijk dan kunnen wij u een basistraining aanbieden. In deze basistraining is veel aandacht voor de basisbedieningen, een groot aantal instellingen en alles wat daar bij hoort, zoals: updaten, Wifi, Bluetooth, Apps downloaden, schermindelingen e.d. Natuurlijk is er ook aandacht voor e-mailen, internetten met Safari. Facetime en de App contacten, agenda, notities e.d. De training bestaand uit eenmaal een op een lesuur van ca. anderhalf uur. Daarna wordt er van u verwacht dat u meerdere woensdagochtenden komt oefenen aan de oefentafel waarbij u bepaalde opdracht leert uitvoeren om zo de handigheid te krijgen met het omgaan van de iPad en de werking onder de knie te krijgen. Door zelf doen zult u ervaren dat het steeds leuker wordt. 

Er is ook een mogelijkheid voor een groepstraining, maar daarvoor moeten er voldoende deelnemers wil deze worden gepland. De kosten bedragen € 15,00 voor vijf dagdelen inclusief lesmateriaal, excl. koffie. Die kost € 1,50 per keer, per kopje.

Aantal bijeenkomsten

Anderhalf uur een op een les. Daarna oefenen aan de oefentafel zoveel als u zelf wilt.

Data

Er kan gestart worden op alle woensdagochtenden na aanmelding.

Kosten

Het lesmateriaal kost € 5,00. Wilt u koffie? Dat kost € 1,50 per keer.

Onderwerp
Orde op uw PC, laptop, tablet of smartphone
Categorie
Onderhoud
Type
Individuele les

Het is soms lastig om orde te houden en een logica op te bouwen met al die mappen, documenten, foto's e.d. op uw PC, laptop, tablet of smartphone. Die mappen structuur is met name aan de orde in het Windows besturingssysteem. Wij kunnen u helpen om structuur te brengen op uw PC of laptop. Samen met een van onze vrijwilligers gaat u in een uurtje orde scheppen op uw digitale apparatuur. Deze individuele hulp is m.n. bedoeld voor de laptop, tablet en smartphone die u dan meeneemt naar onze Leslocatie in het Dorpshuis van Odijk. Voor een PC wordt dat meenemen wat lastig, maar we kunnen u wel tips geven die u dan thuis zelf gaat uitvoeren. Komt u langs bij de Lesloactie zorg dan dat uw apparatuur is opgeladen en neem uw gebruikersnamen en wachtwoorden mee.

Aantal bijeenkomsten

Zoveel als nodig

Data

Kom gewoon langs op de woensdagmorgen.

Kosten

€ 1,50 per keer voor de koffie.

Onderwerp
PC, laptop, tablet of smartphone opschonen en beveiligen
Categorie
Onderhoud
Type
Individuele les

PC, laptop, tablet en smartphone lopen in het gebruik soms vol met bijvoorbeeld internetgeschiedenis, cookies, foto's en e-mailberichten. Dit gebeurt tijdens het werken met uw apparatuur. Ook is het van belang dat uw apparatuur is beveiligd tegen aanvallen van buiten. Dat klinkt ernstig en dat is het ook, tenzij je de juiste maatregelen neemt. Tijdens een uurtje in onze Leslocatie wordt u door een van onze vrijwilligers geholpen met het opschonen van uw apparatuur en, indien nodig,  het installeren van een viruskiller bijvoorbeeld Defender welke standaard aanwezig is in het besturingssysteem van Windows 10 of 11. U neemt uw laptop, tablet of smartphone mee naar de Leslocatie. Voor de PC is dat wat lastig, maar we kunnen u in bij onze  Leslocatie wel tips geven zodat u zelf thuis aan de slag kunt. Komt u bij ons langs zorg dan dat uw apparatuur is opgeladen en  neem uw gebruikersnamen en wachtwoorden mee. Wellicht hebben we die nodig. 

Aantal bijeenkomsten

Zoveel als nodig.

Data

Kom gewoon langs op de woensdagmorgen.

Kosten

€ 1,50 per keer voor de koffie.

Onze vrijwilligers

 • Foto van Frans Brinkman

  Frans Brinkman

 • Foto van Guus van Gunst

  Guus van Gunst

 • Foto van Dick de Zwart

  Dick de Zwart

Vacatures

Wij zoeken een invalvrijwilliger waar wij een paar keer per jaar een beroep op kunnen doen als een van de vaste vrijwilligers op vakantie is. Dat komt meestal voor in de maanden april, mei en juni en soms in september of oktober. Onze vaste invaller gaat verhuizen en laat dus een lege plek achter die we graag weer willen invullen.

Heeft u ruime ervaring op computergebied, zowel Windows, Apple als Android, woont u in Odijk en bent u beschikbaar op de woensdagmorgen, loop dan eens even bij ons binnen voor nader overleg. Onze locatie beheerder (Frans Brinkman) is elke woensdag morgen van 10.00 uur tot 11.30 uur aanwezig. Komt u ons ondersteunen dan wordt u een van de 120 vrijwilligers bij de Huiskamer van Odijk. U vindt ons in het Dorpshuis van Odijk. Vooraf een mailtje sturen kan natuurlijk info@huiskamervanodijk.nl.
 

naar boven