U bent hier: Home Cursussen Computerles in de buurt Leslocatie Bibliotheek IJsselmonde
Leslocatie

Bibliotheek IJsselmonde

Contact
Bibliotheek IJsselmonde
Herenwaard 15
3078AK Rotterdam
Open in Google Maps
klantenservice bibliotheek Rotterdam
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Algemene informatie


Moeite met uw ereader, of de bibliotheek App? vragen over uw tablet?
Loop binnen bij het Digicafé voor korte digitale vragen!
IJsselmonde dinsdag van 14.00 tot 16.00


Klik & Tik cursus
Voor mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt Bibliotheek IJsselmonde gratis de cursus Klik & Tik aan. Deze is speciaal ontwikkeld voor mensen zonder, of heel weinig computerervaring. Onze ambassadeurs staan voor u klaar op woensdag- en donderdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur.

Meer informatie?
Neem contact op via telefoonnummer 010-2816100 of mail naar
digitaal@bibliotheek.rotterdam.nl  (o.v.v. IJsselmonde)

Computercursussen

Onderwerp
Categorie
Type
Onderwerp
Hulp bij bankzaken
Categorie
Internetbankieren
Type
Groepsles

Workshop Hulp bij Bankzaken
Vindt u het lastig dat steeds meer bankzaken digitaal gaan? Of dat er steeds minder bankkantoren zijn? Wilt u weten wat de mogelijkheden voor hulp tegenwoordig zijn? En hoe u bankzaken kunt doen? Kom dan naar deze workshop over dagelijkse bankzaken.
Tijdens deze workshop leert u meer over de keuze die u hebt om uw bankzaken te regelen. U krijgt uitleg en hebt de mogelijkheid om vragen te stellen. We hopen u te inspireren om uw bankzaken zelfstandig te blijven doen, passend bij wat u prettig vindt en met de mogelijkheden van nu. En als u het niet (meer) zelfstandig kunt, hoort u hoe u dit veilig uit handen kunt geven. Ook vertellen we u waar u meer hulp, informatie en oefenmateriaal kunt vinden.
De workshop is geschikt voor klanten van alle banken. Het maakt niet uit bij welke bank u klant bent.
Locatie: Bibliotheek IJsselmonde
Datum: 16 mei
Tijd: 10.30-12.30
Inschrijven via digitaal@bibliotheek.rotterdam.nl

Aantal bijeenkomsten

1

Data

16 mei 10.30-12.30

Kosten

gratis

Onderwerp
Leer de mogelijkheden van Digitale zorg met Digivitaler
Categorie
Veiligheid
Type
Groepsles

Digivitaler
Je zorg en gezondheid kun je steeds meer met je computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. 
Met het lesprogramma DigiVitaler maak je kennis met digitale zorg en leer je ermee werken. Er zijn bijvoorbeeld lessen over Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheidsapps, het patiëntenportaal van de huisarts en over het videoconsult. 
Voor wie is deze training?
Mensen die al een DigiD hebben en meer over willen weten over het gebruik binnen de zorg.
Mensen die nog geen DigiD hebben zijn natuurlijk ook welkom. Dan vraag je eerst zelf een DigiD aan, voor hulp hierbij kun je naar het Digicafé in de Bibliotheek. Met behulp van een digivrijwilliger vraag je een DigiD aan minimaal een week voor de workshop. Je brengt hiervoor een BSN-nummer en een telefoon met sms-functie mee. Na 5 werkdagen ontvang je een brief met activeringscode die mee moet naar de training. Daar leer je de DigiD te activeren en ga je ermee aan de slag.
Let op: dit is een reeks van 4 lessen.

heeft u belangstelling voor deze workshop? meld u dan aan via digitaal@bibliotheek.rotterdam.nl of via 010-2816100 (ovv Digivitaler IJsselmonde + gewenst dagdeel) bij voldoende aanmeldingen plannen we een workshop in.

Aantal bijeenkomsten

4 lessen van 2 uur

Data

Bij voldoende belangstelling

Kosten

gratis

Onderwerp
Werken met je DigiD met Digisterker
Categorie
Veiligheid
Type
Groepsles

Digisterker
De overheid doet steeds meer via internet en burgers kunnen hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld om huurtoeslag aan te vragen, je verhuizing door te geven of om in te loggen bij je zorgverzekeraar. Daar heb je een DigiD voor nodig.
Kun je je redden op het internet, maar wil je graag meer weten over DigiD?
Doe dan mee met de cursus Digisterker! Hier leer je hoe je een DigiD kunt gebruiken en hoe je informatie kunt vinden over onder andere de opbouw van je AOW. Je ontdekt ook hoe je bijvoorbeeld huurtoeslag kunt aanvragen bij de belastingdienst.
Voor wie is deze training?
Mensen die al een DigiD hebben en meer over willen weten over het gebruik; de App; veilige wachtwoorden en ermee willen oefenen.
Mensen die nog geen DigiD hebben zijn natuurlijk ook welkom. Dan vraag je eerst zelf een DigiD aan, voor hulp hierbij kun je naar het Digicafé in de Bibliotheek. Met behulp van een digivrijwilliger vraag je een DigiD aan minimaal een week voor de workshop. Je brengt hiervoor een BSN-nummer en een telefoon met sms-functie mee. Na 5 werkdagen ontvang je een brief met activeringscode die mee moet naar de training. Daar leer je de DigiD te activeren en ga je ermee aan de slag. 
Tijdens de cursus wordt zorgvuldig met je persoonlijke gegevens omgegaan.
Let op: dit is een reeks van 3 lessen.

Heeft u belangstelling voor deze workshop? meld u aan via 010-2816100 of via digitaal@bibliotheek.rotterdam.nl (ovv digisterker IJsselmonde) geeft u ook het gewenste dagdeel aan? bij voldoende aanmeldingen plannen we een workshop in.

Aantal bijeenkomsten

3 lessen van 2 uur

Data

16, 23 en 30 april 14.00-16.00

Kosten

gratis

Onderwerp
Workshop kennismaken met internet en email via Klik & Tik
Categorie
Internet
Type
Individuele les

Bibliotheek IJsselmonde biedt de workshop Klik & Tik aan. Dit is een online oefenprogramma, dat gebruikers begeleidt bij hun eerste stappen op internet.

Wat en voor wie?
​​​Samen met een team van ervaren vrijwilligers ga je met behulp van het Klik & Tik werkboek en de website www.oefenen.nl in je eigen tempo aan de slag. Word, social media, zoeken op internet en e-mails versturen: het kan allemaal aan bod komen. De cursus is geschikt voor beginners van alle leeftijden. je bereikt de beste resultaten als je thuis ook oefent; toegang tot een computer is een voorwaarde.

Data en kosten
Tijdens de bijeenkomsten, iedere dinsdag en woensdag van 10:30 - 12:30, wordt stap voor stap geoefend op computers van de bibliotheek. De workshop bestaat uit een aantal onderdelen, die je in overleg achter elkaar of los kunt volgen.
Kijk hier voor meer informatie!

- Toegang: gratis
- Aanmelden: verplicht via digitaal@bibliotheek.rotterdam.nl of 010-2816100

Aantal bijeenkomsten

In overleg

Data

op dinsdag en woensdag van 10.30 tot 12.30 uur (tijdens de zomervakantie en de kerstvakantie is er geen les)

Kosten

Gratis

Onze vrijwilligers

  • Foto van Theo Draisma

    Theo Draisma

  • Foto van Andre Rommers

    Andre Rommers

  • Hans Koppenhagen

Vacatures

Voor mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt Bibliotheek IJsselmonde gratis de cursus Klik & Tik en Het Digicafé aan. De Bibliotheek zoekt vrijwilligers die op een vast tijdstip in de week (overdag) de deelnemers van deze cursus en inloopspreekuur willen ondersteunen.

Wat gaat u doen?
Klik & Tik : U ontvangt, samen met een collega-trainer, de deelnemers en zorgt voor een goede sfeer gedurende de cursus. Deelnemers nemen onder uw begeleiding de cursus Klik & Tik door. Hiermee worden ze computer vaardig: van het aanzetten van de computer en het typen van tekst tot het downloaden, opslaan en verzenden van bestanden.
Wanneer?
Iedere woensdag en donderdag van 10:00 - 13:00

Digicafé: tijdens dit inloopspreekuur voor korte digitale vragen beantwoord u samen met een collega-vrijwilliger de vragen over digitale zaken die de klanten stellen, dat kan uiteenlopen van "hoe installeer ik een e-book" tot "hoe verwijder ik foto's van mijn smartphone".

Wat neemt u mee?
U bent digitaal vaardig op gebruikersniveau, u heeft affiniteit met internet en met sociale netwerken en kunt daar zelf goed de weg in vinden. Als voorbereiding werkt u zelf het programma Klik en Tik door. U bent sociaal vaardig, geduldig en u bent geïnteresseerd in mensen.
Wanneer?
dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00

Wat bieden wij?
Een plezierige werkomgeving ;Trainingen en een gratis lidmaatschap op de bibliotheek en op SeniorWeb.

Interesse?
Neem contact op met Ellen van Schie: digitaal@bibliotheek.rotterdam.nl
(o.v.v. Bibliotheek IJsselmonde)

naar boven