Menu Zoek
In de buurt van Velden

Leslocatie: SeniorWeb Velden

Contact

  • Vilgert 21-A
  • 5941CS Velden
  • Secretariaat

Algemene informatie

Helaas kon de open dag van augustus 2020 niet doorgaan omdat wij in onze locatie de 1,5 mtr niet kunnen garanderen. Daarom is besloten de activiteiten voor de rest van 2020 op te schorten.

Zit u met een computer-probleem? Mogelijk hebt u iets aan de volgende tip.

Probleemoplosser in corona-tijd
Nu er geen activiteiten zijn  lijkt het ons handig als u zelf een computerprobleem kunt oplossen. In veel gevallen is daar geen technische kennis voor nodig.

Alles valt en staat met lezen. Dat is wel logisch, maar in de praktijk wordt er nogal eens slecht of helemaal niet gelezen. Bij problemen:  ‘lees eerst wat er op het scherm staat en druk of klik vooral niet op een knop of een link zonder eerst te lezen. Met goed lezen kunt u ook een probleem oplossen.

Problemen ontstaan vaak door niet/slecht lezen. In verreweg de meeste gevallen komen ongewenste zaken op uw apparaat binnen doordat u op een link, een knopje of een menu heeft geklikt zonder eerst te lezen. 

Zelfs via e-mail worden veel berichten doorgestuurd zonder dat de afzender het (goed) gelezen heeft. Bv waarschuwingen voor hackers met het verzoek die aan al uw e-mail contacten door te sturen. Soms is de waarschuwing nu juist het virus. U haalt zo rommel binnen  en u helpt ook met het verspreiden. 

Problemen oplossen 
Gebeurt er plotseling iets vreemds op uw apparaat, dan is het zaak om goed te kijken en te lezen. Meestal staat daar wat er mis is, of een foutnummer, Bewaar dit scherm (schermafbeelding) of schrijf de gegevens op. 

Tik in Google de foutcode of melding en dan bv oplossen of Wat betekent dit. Lees goed wat anderen hebben gedaan, probeer dat ook en mogelijk is uw probleem dan opgelost. 
Of kijk op https://www.seniorweb.nl/ voor een oplossing of stel uw vraag: vertel wat er op het scherm stond toen het mis ging. Stuur evt de schermafbeelding op. Wedden dat het goed komt. Maar, het begint met lezen, lezen, lezen. Dan verdwijnen de meeste problemen vanzelf. 

Computercursussen

Onderwerp Categorie Lestype
Basis computer-cursus Windows Groepsles
Basis cursus: opfrissen of overstappen Windows Groepsles
Een bijzonder fotoboek maken Hobby Groepsles
Smartphones Tablet & Smartphone Groepsles
Tablet of smartphone [Android] Tablet & Smartphone Groepsles
Tabletcursus met de IPad van Apple Tablet & Smartphone Groepsles

Onze vrijwilligers

  • Chrit Janssen Chrit Janssen
  • Jan Keijers Jan Keijers
  • Herman Rothoff Herman Rothoff
  • Eric Stulemeijer Eric Stulemeijer
  • Pierre Hafmans
  • Gerard Koeleman
  • Sraar Theelen