Menu Zoek

Afstand meten met Google Earth

dinsdag 26 juni 2018

Afstand meten met Google EarthGoogle Earth op Chrome en Android heeft een leuk nieuw snufje. De afstand tussen twee willekeurige punten is te meten.

De nieuwe functie heet 'Afstand meten'. Sinds deze week is hij onderaan het menu te vinden van Google Earth binnen Chrome en op Android-apparaten. Voor de iPhones en iPads komt de functie later beschikbaar. U kiest een startpunt en versleept een lijn naar het eindpunt. De exacte afstand tussen de twee locaties is direct te zien.

Lengte van route

Het is ook mogelijk om met de tool lijnen te trekken over wegen om zo de totale afstand van een route te ontdekken. Zoom daarvoor in tot straatniveau en trek een lijntje met de linkermuisknop ingedrukt. Door de knop los te laten, begint u een nieuw lijntje. Met de knop 'Gereed' stopt u de digitale meting en dan ziet u de totale lengte.

Hoe ver is het?

Leuk om eens te kijken wat het verschil is tussen afstand op de fiets of met de auto en de hemelsbrede afstand. Dan valt pas op dat we met zijn allen een heel eind omrijden!

Google Earth

Google Earth is een programma om de aarde te ontdekken. In 3D zijn vrijwel alle plekken op onze planeet te bekijken. Het is te gebruiken via internetprogramma Chrome en als app op de smartphone en tablet. Ook is er een uitgebreide versie om te downloaden op de pc. Bekijk bijvoorbeeld eens uw woonplaats van boven, of zoom in op uw eigen huis!

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.