Menu Zoek

Apple trekt stekker uit Mijn fotostream

woensdag 31 mei 2023

Apple trekt stekker uit Mijn fotostreamApple verstuurde afgelopen week een mail waarin staat dat Mijn fotostream op 26 juli stopt. Wat betekent dat?

Met Mijn fotostream wisselen gebruikers foto's uit tussen Apple-apparaten. Dat kan ook met iCloud-foto's, en daarom stopt Apple met de functie. Vanaf 26 juni uploadt het bedrijf al geen foto's meer naar Mijn fotostream. In de functie blijven foto's 30 dagen beschikbaar. Gebruikers kunnen beelden daar dus nog zien tot 26 juli.

Gebruik ik Mijn fotostream?

De kans is groot dat u al met iCloud-foto’s werkt. Wilt u het toch zeker weten? Controleer zo of u Mijn fotostream gebruikt:

  • Open de app Instellingen.
  • Tik op Foto’s.
Is het schuifje achter ‘Mijn fotostream’ groen? Dan gebruikt u fotostream. Is het schuifje grijs? Dan staat de functie niet aan.

Wat moet ik doen?

Gebruikers die al werken met iCloud foto’s hoeven niks te doen. Gebruikers die altijd Mijn fotostream gebruiken, kunnen het beste overstappen op iCloud.

Wat is het verschil tussen Mijn fotostream en iCloud?

Mijn fotostream is eigenlijk een gratis versie van iCloud-foto’s. Er is namelijk geen (betaalde) opslagruimte voor nodig. Wanneer iemand bijvoorbeeld een foto maakt op de iPhone, stuurt Mijn fotostream de foto naar zijn andere Apple-apparaten waar de functie aanstaat. Gebruikers moeten dan wel nog de foto handmatig downloaden naar een apparaat. Er kunnen maximaal 1000 foto’s in Mijn fotostream staan, die daar maximaal 30 dagen beschikbaar blijven.

iCloud heeft meer mogelijkheden. De functie maakt automatische back-ups van de foto’s en video’s. Ook blijven ze altijd in de online fotobibliotheek staan. Ze zijn altijd vanaf alle apparaten bereikbaar. Gebruikers hebben standaard 5 GB gratis iCloud-opslagruimte. Die ruimte is vrij snel vol, zeker als een gebruiker veel foto's en videofilmpjes maakt. Voor meer opslag is een abonnement nodig.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.