Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

WhatsApp: beeld delen dat verdwijnt na bekijken

woensdag 14 juli 2021

WhatsApp, eenmalige beeldenWhatsApp voegt een functie toe die beeld automatisch verwijdert nadat het is bekeken. Ontvangers kunnen het dus eenmalig zien. Het beeld wordt daarom ook niet bewaard op het toestel van de ontvanger.

Berichtendienst WhatsApp staat gebruikers toe foto's en video's te delen die verdwijnen nadat ze zijn bekeken. De ontvanger ziet de beelden dus eenmalig. De foto of video wordt ook niet bewaard in de fotogalerij op het toestel. De functie is nog niet voor gebruikers beschikbaar en wordt de komende tijd getest.

Eenmalige foto of video versturen

De functie gaat op de volgende manier werken:

  • Start WhatsApp.
  • Open het gesprek (de chat) waarin u wat wilt versturen.
  • Tik op het icoon van de paperclip.
  • Tik op Galerij.
  • Kies de foto of video die u wilt delen.
  • Tik rechtsonder op het icoon van het bolletje met het cijfer 1.
  • Voeg indien gewenst nog een boodschap toe (onderschrift).
  • Tik op de verzendknop.

In het gesprek is nu in plaats van de foto of video de mededeling zichtbaar dat het beeld voor eenmalig gebruik is verzonden.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.