Menu Zoek

Berichten automatisch wissen in WhatsApp

dinsdag 10 november 2020

Verdwijnende berichten, WhatsAppWhatsApp introduceert later deze maand een nieuwe mogelijkheid. Stel per gesprek in of berichten automatisch gewist mogen worden.

WhatsApp-gebruikers kunnen vanaf deze maand instellen dat hun berichten automatisch verdwijnen na zeven dagen. Dit kan per chat en geldt voor zowel ontvanger en verzender. Maar het wordt wel kiezen: de optie aan- of uitzetten. Het is niet mogelijk om dit per bericht te bepalen.

Verdwijnende berichten

In de loop van de maand komt de optie beschikbaar in de app. De optie aanzetten is niet ingewikkeld. Tik op een bestaand gesprek, tik daarna bovenaan op de naam van het contact, tik op Verdwijnende Berichten en daarna op Volgende. Tik ten slotte op Aan. Voortaan worden uw berichten binnen dit gesprek vanzelf gewist na zeven dagen.

Groepsgesprekken

Ook in groepsgesprekken kan de optie geactiveerd worden. Alleen beheerders kunnen dit instellen. Ook in dat geval verdwijnen de berichten bij alle ontvangers en bij de afzender.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.