Menu Zoek

Veel computers niet geschikt voor Windows 11

dinsdag 28 september 2021

Computers niet geschikt voor Windows 11Bij SeniorWeb komen veel meldingen binnen van leden van wie de computer niet over kan op Windows 11.

Microsoft stelde half september de PC Health Check-app beschikbaar. Met deze app kunnen gebruikers controleren of hun computer geschikt is voor Windows 11. SeniorWeb hoorde afgelopen week dat de computers van veel leden niet over kunnen naar Windows 11.

Geschikte apparaten

Microsoft heeft voor Windows 11 natuurlijk systeemeisen. Geschikte apparaten krijgen vanaf 5 oktober de upgrade naar Windows 11 gratis aangeboden. Computers die niet aan de eisen voldoen blijven met Windows 10 werken. Microsoft ondersteunt Windows 10 tot 14 oktober 2025. Tot die tijd krijgt het systeem gewoon (veiligheids)updates en kunnen mensen zonder risico de Windows 10-computer gebruiken.

Informatie op SeniorWeb

SeniorWeb maakt artikelen over Windows 11, maar blijft ook over Windows 10 schrijven. Leden die niet overstappen op Windows 11 kunnen voor computerhulp ook de komende jaren gewoon bij SeniorWeb terecht.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.