Menu Zoek

Eerste grote update Windows 11 verschenen

vrijdag 23 september 2022

Windows 11 22H2Versie 22H2 is uitgebracht, de eerste najaarsupdate voor Windows 11. Gebruikers van Windows 10 kunnen rekenen op een update in oktober.

Onder de naam 'Windows 11 22H2' heeft Microsoft de eerste grote update voor Windows 11 uitgebracht. De update verscheen op 20 september, maar gebruikers zullen hem voorlopig nog niet zien. In eerste instantie zal de update alleen beschikbaar zijn voor gebruikers die hem handmatig willen installeren via Windows Update.

Automatische update

Een paar weken later start de automatische update. Microsoft werkt van nieuw naar oud, dus updaten de nieuwste computers als eerste. Nieuwere pc's hebben minder kans op fouten. Gaat het toch mis, dan pauzeert Microsoft de verspreiding van de update, lost de fout op en start de update opnieuw. Wacht daarom rustig af tot de update verschijnt op uw computer. U hoeft niets te doen, de installatie verloopt automatisch en u krijgt een melding van de pc erover.

Wat brengt Windows 11 22H2?

De grote najaarsupdate bevat een aantal vernieuwingen. Zo wordt het mogelijk in de Windows Verkenner te werken met tabbladen. In de wekelijkse SeniorWeb-nieuwsbrief van 13 oktober geven we een overzicht van de vernieuwingen in 22H2.

Windows 10

Gebruikers van Windows 10 zijn nog steeds in de meerderheid. Daarom verschijnt er ook voor dit besturingssysteem een update. Windows 10 22H2 wordt verwacht in oktober. Gebruikers moeten niet rekenen op grote vernieuwingen, die reserveert Microsoft voor Windows 11. Gebruikers van Windows 10 kunnen nog zeker twee jaar rekenen op updates. In 2025 valt echter het doek voor dit besturingssysteem.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.