Menu Zoek

Facebook opent pagina voor fotolek

dinsdag 18 december 2018

Facebook opent pagina voor fotolekOp een speciale pagina kan iedereen controleren of hij slachtoffer is van het recente fotolek van Facebook.

Door een fout waren tussen 13 en 25 september privéfoto’s van sommige Facebookgebruikers toegankelijk voor ontwikkelaars van apps en websites. Dat zit zo: als iemand zich met zijn Facebook aanmeldt voor een dienst, krijgt die dienst meestal toegang tot iemands profielfoto en soms de tijdlijnfoto’s. Bij andere foto’s, zoals die op het verkoopdeel Marketplace, kunnen ze niet.

Zeven miljoen gebruikers

Tijdens die twaalf dagen in september konden andere partijen dus wel bij die foto’s. En ook bij foto’s die iemand wel op Facebook zette, maar die alleen zichtbaar voor zichzelf waren. Bijna zeven miljoen gebruikers van Facebook zijn hierdoor mogelijk geraakt. Dat klinkt als een grote groep, maar is heel weinig vergeleken met de miljarden gebruikers van het sociaal netwerk.

Controleren

Wie inlogt op Facebook en dan deze pagina opent, ziet meteen of hij is getroffen door het fotolek. Er zijn nog geen gevallen van misbruik bekend.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.