Menu Zoek

Goedkoop bellen in andere landen vanaf 15 juni

maandag 22 mei 2017

Goedkoop bellen vanaf 15 juniMobiel bellen kost vanaf 15 juni in andere EU-landen net zo veel als in eigen land. De Europese regels veranderen, en dat is goed nieuws voor bijvoorbeeld mensen op vakantie.

De nieuwe regels houden in dat bellen, sms’en en internetten met de mobiele telefoon in een ander Europees land hetzelfde moet kosten als thuis. Nu zijn de kosten over de grens een stuk hoger dan in eigen land.

Goed nieuws
In Nederland let de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erop dat de providers de regels goed naleven. Henk Don, bestuurslid van de ACM: 'Zeker zo vlak voor de grote vakantie is dit voor veel mensen goed nieuws. Zij gaan voor het gebruik van hun mobiele telefoon in het buitenland dezelfde tarieven betalen als in hun Nederlandse bundel.'

Waar gelden de regels?
De regels gelden voor alle landen van de Europese Unie. Noorwegen, IJsland en Liechtenstein doen ook mee, op een later moment. In andere landen gelden de regels niet. Wie bijvoorbeeld naar Egypte of de VS op vakantie gaat, betaalt wel het speciale tarief voor het buitenland.

Bescherming
De providers kunnen zich wel beschermen tegen misbruik. Bij goedkope abonnementen mag het dataverbruik beperkt worden tot zo’n 2 GB per 7,70 aan abonnementskosten. Ook als iemand heel vaak in het buitenland is, mogen er beperkingen worden opgelegd.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.