U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Goedkoop bellen in andere landen vanaf 15 juni
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 7 oktober 2017.

Nieuws

Goedkoop bellen in andere landen vanaf 15 juni

Saskia van Weert
Saskia van Weert
Gepubliceerd op 22 mei 2017

Goedkoop bellen vanaf 15 juniMobiel bellen kost vanaf 15 juni in andere EU-landen net zo veel als in eigen land. De Europese regels veranderen, en dat is goed nieuws voor bijvoorbeeld mensen op vakantie.

De nieuwe regels houden in dat bellen, sms’en en internetten met de mobiele telefoon in een ander Europees land hetzelfde moet kosten als thuis. Nu zijn de kosten over de grens een stuk hoger dan in eigen land.

Goed nieuws
In Nederland let de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erop dat de providers de regels goed naleven. Henk Don, bestuurslid van de ACM: 'Zeker zo vlak voor de grote vakantie is dit voor veel mensen goed nieuws. Zij gaan voor het gebruik van hun mobiele telefoon in het buitenland dezelfde tarieven betalen als in hun Nederlandse bundel.'

Waar gelden de regels?
De regels gelden voor alle landen van de Europese Unie. Noorwegen, IJsland en Liechtenstein doen ook mee, op een later moment. In andere landen gelden de regels niet. Wie bijvoorbeeld naar Egypte of de VS op vakantie gaat, betaalt wel het speciale tarief voor het buitenland.

Bescherming
De providers kunnen zich wel beschermen tegen misbruik. Bij goedkope abonnementen mag het dataverbruik beperkt worden tot zo’n 2 GB per 7,70 aan abonnementskosten. Ook als iemand heel vaak in het buitenland is, mogen er beperkingen worden opgelegd.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven