Menu Zoek

Google Fit meet voortaan hartslag en ademhaling

maandag 15 februari 2021

Google FitGezondheidsapp Google Fit krijgt nieuwe functies. Met behulp van de camera op de smartphone kunnen hartslag en frequentie van de ademhaling vastgesteld worden. Google zegt er voor alle zekerheid wel bij dat de metingen ongeschikt zijn voor medische doeleinden.

Hartslag meten

Gebruikers drukken gedurende dertig seconden een (wijs)vinger op de camera van het toestel. De hartslag wordt vastgesteld door subtiele kleurveranderingen. Hoewel Google daarover niets zegt, zal er aardig wat (dag)licht moeten vallen op vinger en camera.

Ademhaling

Om de ademhaling te registreren moet de telefoon trilvrij rechtop worden neergezet. De camera aan de voorkant filmt dan 30 seconden lang het op en neer gaan van de borstkas en telt zo de ademhaling.

Resultaten

Beide metingen worden bewaard in Google Fit. Zoals dat nu al gebeurt met bijvoorbeeld het gewicht. Maar de metingen zijn niet nauwkeurig genoeg om er medische conclusies uit te trekken. De nieuwe functies worden in de loop van het jaar actief.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.