U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Leeftijdscheck gebruikers Outlook.com is echt
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 15 november 2018.

Nieuws

Leeftijdscheck gebruikers Outlook.com is echt

Leeftijdscheck Microsoft

Microsoft verwacht van gebruikers die nooit een geboortedatum hebben ingevuld, nu een bewijs van hun leeftijd. Anders volgt onverbiddelijk een blokkade van hun diensten. Het klinkt als phishing, maar het is harde realiteit.

Leeftijdscheck Microsoft
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gepubliceerd op 9 mei 2018

Sommige gebruikers van Outlook.com zien momenteel de melding 'Je hebt toestemming van een ouder nodig'. De melding is eenvoudig te negeren door te klikken op Overslaan. De melding is echter serieus. Wie geen actie onderneemt heeft binnenkort geen toegang meer tot zijn account. Toegegeven, het klinkt als phishing maar dat is het zeker niet.

Geboortedatum
Vanwege nieuwe privacyregels is er voor kinderen onder de zestien jaar ouderlijke toestemming nodig voor het gebruik van online diensten zoals die van Microsoft. Wie ooit een Microsoft-account heeft aangemaakt zonder een geboortedatum op te geven, moet nu van Microsoft aantonen dat hij of zij een volwassene is. Het is daarbij niet voldoende alsnog een geboortedatum op te geven. Veel SeniorWeb-leden lopen hier tegenaan.

Wat moet ik doen?
Loopt u tegen het probleem aan zet dan de volgende stappen: 

  • Ga naar Outlook.com en log in met uw gegevens.
  • U ziet direct de melding 'Je hebt toestemming van een ouder nodig'. Klik op Ik ben een volwassene. Waarom krijg ik dit te zien?
  • Krijgt u de melding 'Je moet bevestigen dat je een volwassene bent' vul dan uw geboortedatum in.
  • Klik op Volgende.
  • Volg de instructies voor het verstrekken van uw creditcard- of betaalpasgegevens.

Wilt of kunt u dit niet, dan is er een alternatieve route: maak een foto van een identificatiebewijs en stuur die op naar Microsoft. De verwerking duurt ongeveer drie werkdagen. Stuurt u een kopie van uw identiteitsbewijs op, streep dan wel uw BSN-nummer door op de kopie, zodat het nummer niet meer leesbaar is. Schrijf bovendien op de kopie waar de kopie voor bedoeld is en wat de datum is. Dit kunt u onder andere doen met de app Kopie ID van de overheid.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven