U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws MijnGegevens-app toont wat de overheid over u bijhoudt
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 26 oktober 2022.

Nieuws

MijnGegevens-app toont wat de overheid over u bijhoudt

MijnGegevens

In aanvulling op de website brengt de overheid de app MijnGegevens uit. Allerlei gegevens die de overheid over u bijhoudt zijn daarin te raadplegen.

MijnGegevens
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gepubliceerd op 31 mrt 2022

Elke burger staat geregistreerd bij de Nederlandse overheid. Het burgerservicenummer, geboorte- en adresgegevens, het inkomen, bezit van een auto en andere zaken worden centraal bijgehouden. Al deze gegevens zijn in te zien op de website Mijn.overheid.nl. Nu is er een handige app waarmee de gegevens zijn op te vragen.

De app MijnGegevens

Op 30 maart is de app MijnGegevens gelanceerd in een versie voor Android en voor iPad/iPhone. Inloggen verloopt via de DigiD-app. Deze moet dus op het apparaat geactiveerd zijn. Vanuit de app MijnGegevens kunnen belangrijke data, zoals de verloopdatum van paspoort of rijbewijs, aan de agenda worden toegevoegd. 

Indeling app

De app heeft een bijzonder eenvoudige indeling. Na het inloggen verschijnt een pagina die verder verwijst naar de onderdelen 'Identiteit', 'Financiƫn', 'Wonen', 'Vervoer' en 'Onderwijs'. Op elke vervolgpagina staan blauwe knoppen die alle beschikbare gegevens tonen. Net als de website laat de app de gegevens alleen maar zien. Wijzigingen doorgeven of bijvoorbeeld een nieuw paspoort aanvragen kan er niet mee, dat moet bij de desbetreffende (lokale) loketten.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven