Menu Zoek

MijnGegevens-app toont wat de overheid over u bijhoudt

donderdag 31 maart 2022

MijnGegevensIn aanvulling op de website brengt de overheid de app MijnGegevens uit. Allerlei gegevens die de overheid over u bijhoudt zijn daarin te raadplegen.

Elke burger staat geregistreerd bij de Nederlandse overheid. Het burgerservicenummer, geboorte- en adresgegevens, het inkomen, bezit van een auto en andere zaken worden centraal bijgehouden. Al deze gegevens zijn in te zien op de website Mijn.overheid.nl. Nu is er een handige app waarmee de gegevens zijn op te vragen.

De app MijnGegevens

Op 30 maart is de app MijnGegevens gelanceerd in een versie voor Android en voor iPad/iPhone. Inloggen verloopt via de DigiD-app. Deze moet dus op het apparaat geactiveerd zijn. Vanuit de app MijnGegevens kunnen belangrijke data, zoals de verloopdatum van paspoort of rijbewijs, aan de agenda worden toegevoegd.

Indeling app

De app heeft een bijzonder eenvoudige indeling. Na het inloggen verschijnt een pagina die verder verwijst naar de onderdelen 'Identiteit', 'Financiën', 'Wonen', 'Vervoer' en 'Onderwijs'. Op elke vervolgpagina staan blauwe knoppen die alle beschikbare gegevens tonen. Net als de website laat de app de gegevens alleen maar zien. Wijzigingen doorgeven of bijvoorbeeld een nieuw paspoort aanvragen kan er niet mee, dat moet bij de desbetreffende (lokale) loketten.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.