U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Nepmail aanslagen gemeente
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 1 september 2023.

Nieuws

Nepmail aanslagen gemeente

Nepmail aanslagen gemeente

Veel mensen krijgen eind februari de aanslagen van de gemeente en het waterschap. Oplichters spelen daarop in met een valse e-mail.

Nepmail aanslagen gemeente
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 1 mrt 2023

De nepmail lijkt te komen van MijnOverheid. De mail waarschuwt dat er een document van de gemeente en waterschappen klaarstaat in de Berichtenbox. Om dat bericht te bekijken moet u naar MijnOverheid. Dat kan via de link in de mail.

App Berichtenbox

Veel mensen gebruiken de app Berichtenbox om berichten van MijnOverheid te bekijken. Rechtstreeks via de app inloggen is namelijk altijd veilig. De oplichters proberen dat daarom te voorkomen. Onderaan de nepmail staat dat de app niet werkt. Zo proberen de oplichters mensen te dwingen de valse link in de mail te gebruiken. Daarmee gaan ze niet naar de echte website, maar naar een nepsite waarmee de oplichters gegevens achterhalen. Onthoud dat in mails van MijnOverheid nooit links staan. Ga altijd rechtstreeks naar de website of log in via de app.

Phishingchecker

Twijfelt u over een e-mail? Leden van SeniorWeb kunnen dit soort berichten mailen naar de phishingchecker. Ze horen op z'n laatst de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven