U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Nepmail over storneren Rabobank
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 23 november 2018.

Nieuws

Nepmail over storneren Rabobank

Saskia van Weert
Saskia van Weert
Gepubliceerd op 23 mei 2018

RabobankWees niet ongerust als er van Rabobank een mail binnenkomt een overboeking waar u niets van weet. De mail is phishing.

Ze zijn een tijdje weggeweest, maar inmiddels worden er weer nepmails uit naam van Rabobank gestuurd. In de berichten staat dat er een overboeking is ingepland. Als u die wilt tegenhouden of terugboeken (storneren), moet u klikken op een link in de mail. Doe dat niet! Het bericht is phishing.

Trap er niet in
Wie geen rekening heeft bij Rabobank, trapt er vast niet zo snel in. Maar mensen die wel bij Rabo zitten, kunnen ongerust worden van de mail. Dat is niet nodig. De bank stuurt geen mailtjes over overschrijvingen of storneren. De link in de mail gaat naar een besmette website. Gooi het bericht direct weg en reageer er ook niet op.

Gratis controle op phishing bij SeniorWeb 
Nepmails blijven lastig te herkennen. SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails naar ons doorsturen. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is.

Ga naar de SeniorWeb Phishingchecker

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven