U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Nieuwe functies in Windows 11 april-update
Nieuws

Nieuwe functies in Windows 11 april-update

Windows 11 april-update

Microsoft heeft een aantal functies in Windows 11 flink verbeterd. Die vernieuwingen komen met de april-update op de computer.

Windows 11 april-update
Nynke Vermaat
Nynke Vermaat
Gepubliceerd op 17 apr 2024

Microsoft brengt regelmatig beveiligingsupdates uit voor Windows-computers. Maar de april-update (KB5036893) voor Windows 11 is groter dan dat. Zo krijgt de app Foto's een slimme gum. En verandert er iets voor de bureaubladachtergrond. De update is verplicht en komt vanzelf naar de computer. Wie daar niet op wil wachten, kan zelf updaten.  

Windows Spotlight als bureaubladachtergrond 

Niet schrikken als de bureaubladachtergrond verandert. Dat komt namelijk door Windows Spotlight. Die functie maakt daar een diavoorstelling van foto's. Dit gebeurt alleen bij mensen die een standaardafbeelding van Windows gebruiken. Een eigen foto ingesteld? Dan verandert er niks. 

Slimme gum in Foto's 

De app Foto's krijgt een betere gum. Die werkt met kunstmatige intelligentie. Gebruikers kunnen iets op een foto markeren, en Foto's verwijdert dat dan. Er ontstaat geen ‘gat’ in de foto. Het programma vult het verwijderde deel slim op. Bijvoorbeeld: op de familiefoto staat een voorbijganger op de achtergrond in het gras. De slimme gum verwijdert de persoon en zet op die plek gras. Het werkt (nog) niet perfect, maar het is leuk om uit te proberen. 

Slimme suggesties bij uitlijnen 

Wie meer programma's tegelijk op het scherm wil zien, kan ze uitlijnen in Windows 11. Ook deze functie is nu ‘slim’. De gebruiker krijgt suggesties voor welk programma waar komt te staan. Het pictogram van het programma staat dan in een vlak. 

Slim uitlijnen

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Geef Windows de tijd om te updaten

Zet een computer niet te snel uit. Geef Windows langer de tijd om updates binnen te halen en te installeren.

Foto's bewerken in Windows 11

Windows 11 heeft een gratis programma voor simpele fotobewerkingen. De Foto's-app kan bijsnijden, kleuren aanpassen en meer.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven