Menu Zoek

Nieuwe functies in Windows 11 april-update

woensdag 17 april 2024

Windows 11 april-updateMicrosoft heeft een aantal functies in Windows 11 flink verbeterd. Die vernieuwingen komen met de april-update op de computer.

Microsoft brengt regelmatig beveiligingsupdates uit voor Windows-computers. Maar de april-update (KB5036893) voor Windows 11 is groter dan dat. Zo krijgt de app Foto's een slimme gum. En verandert er iets voor de bureaubladachtergrond. De update is verplicht en komt vanzelf naar de computer. Wie daar niet op wil wachten, kan zelf updaten.

Windows Spotlight als bureaubladachtergrond

Niet schrikken als de bureaubladachtergrond verandert. Dat komt namelijk door Windows Spotlight. Die functie maakt daar een diavoorstelling van foto's. Dit gebeurt alleen bij mensen die een standaardafbeelding van Windows gebruiken. Een eigen foto ingesteld? Dan verandert er niks.

Slimme gum in Foto's

De app Foto's krijgt een betere gum. Die werkt met kunstmatige intelligentie. Gebruikers kunnen iets op een foto markeren, en Foto's verwijdert dat dan. Er ontstaat geen ‘gat’ in de foto. Het programma vult het verwijderde deel slim op. Bijvoorbeeld: op de familiefoto staat een voorbijganger op de achtergrond in het gras. De slimme gum verwijdert de persoon en zet op die plek gras. Het werkt (nog) niet perfect, maar het is leuk om uit te proberen.

Slimme suggesties bij uitlijnen

Wie meer programma's tegelijk op het scherm wil zien, kan ze uitlijnen in Windows 11. Ook deze functie is nu ‘slim’. De gebruiker krijgt suggesties voor welk programma waar komt te staan. Het pictogram van het programma staat dan in een vlak.

Slim uitlijnen

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.