Menu Zoek

Nieuwe indeling Gmail voor alle gebruikers

vrijdag 29 juli 2022

240615_Gmail_terughalen_homeTransparantDe webmail-omgeving van Gmail krijgt een ander uiterlijk. De komende tijd krijgt iedereen de vernieuwde omgeving te zien. Dat kan wel even duren, Google is al sinds begin dit jaar bezig met de verspreiding ervan.

In de winter kregen zakelijke gebruikers de andere mailomgeving al te zien. Na een test onder particulier gebruikers is het nu tijd voor grootschaliger verspreiding. Het is niet te voorspellen wanneer u de nieuwe omgeving te zien krijgt. Hij wordt automatisch ingevoerd.

Dit verandert er in Gmail

Geen paniek, want uw mails blijven gewoon waar ze waren, in de inbox. Het gaat vooral om de linkerbalk. Die wordt rustiger, met grote knoppen voor onder meer de chatdienst Chat en de vergaderoptie Meet. Die knoppen zijn trouwens te verbergen voor wie ze niet gebruikt. De knoppen krijgen pastelkleuren en ronde hoeken, waardoor ze er vriendelijker uitzien.

Vindt u de nieuwe mailomgeving niet prettig? Het blijft mogelijk om de oude mailomgeving terug te zetten. Daarvoor klikt u op het tandwiel en bij ‘Snelle instellingen’ op Terug naar de oorspronkelijke Gmail-weergave.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.