Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Nieuwe update Windows 10 geeft soms foutmelding

woensdag 5 oktober 2016

Update Windows 10Sommige Windows 10-gebruikers melden een vervelende fout na het bijwerken van de computer: de pc start steeds opnieuw op.

Een update die vorige week is uitgebracht voor Windows 10 levert sommige gebruikers problemen op. Het gaat om een standaardupdate, voor alle gebruikers, luisterend naar de naam 'KB3194496'. In sommige gevallen loopt de update vast, waarbij Windows meldt dat de installatie is mislukt. Daarna wordt het systeem opnieuw gestart en wordt er nog een keer geprobeerd de update te installeren. Weer mislukt dit, waarna de cyclus zich herhaalt.

Oplossing
Er is nog geen oplossing voor de getroffen systemen, maar Microsoft werkt aan een hotfix. Met een hotfix bedoelen mensen uit de computerwereld 'een snelle oplossing vinden en doorvoeren'. Hoort u bij de slachtoffers, wacht dan even af. In de loop van donderdag of vrijdag zal het probleem zijn opgelost.

Insiders
Sinds de ontwikkeling van Windows 10 test Microsoft nieuwe zaken eerst op een kleine groep, de Windows Insiders. Gênant voor het bedrijf is dat de fout ook bij de Insiders optrad. Dus de problemen waren bekend, toch zette Microsoft de update door.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.