U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Phishing over DigiD is uit op bankgegevens
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 29 juni 2021.

Nieuws

Phishing over DigiD is uit op bankgegevens

Phishing rondom DigiD

Komt er een e-mail binnen over het koppelen van een DigiD aan een bankrekening? Dit bericht is phishing, al lijkt het op het eerste gezicht een echte melding van de overheidsdienst.

Phishing rondom DigiD
Saskia van Weert
Saskia van Weert
Gepubliceerd op 29 dec 2020

DigiD is een account om in te loggen bij overheidsdiensten, zoals de site Toeslagen.nl of de Belastingdienst. De phishingmail lijkt betrouwbaar, omdat er als afzender ‘digidbericht@digid.nl’ staat. Dit zegt helaas niets over de betrouwbaarheid. Iedereen kan een willekeurig mailadres instellen als afzender.

In de tekst staat dat uw DigiD niet is gekoppeld aan een betaalrekening. De afzender wil graag dat u de koppeling alsnog tot stand brengt. Daarvoor staat er een (valse) link in de mail. De link gaat naar een site waar men achter uw bankgegevens wil komen. Het bericht is nep, ga er dus niet op in.

De phishing komt niet alleen via e-mail, het bericht kan ook via sms binnenkomen. Ook dan gaat het om een nepmelding.

Phishingchecker

SeniorWeb geeft gratis advies bij verdachte e-mails. Heeft u zo’n mailtje ontvangen? Laat het controleren door de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is of niet.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven