Menu Zoek

Problemen met Mei-update Windows 10

dinsdag 2 juni 2020

Mei Update Windows 10 gestoptDe aangekondigde update van Windows 10 laat op zich wachten. Microsoft blokkeert de Mei-update op veel pc’s, omdat hij te veel problemen oplevert.

Het zit Microsoft niet mee. De vorige grote updates veroorzaakten na de uitgave ook veel problemen. Daardoor moesten de wijzigingen worden teruggedraaid, of kregen mensen de update veel later dan de bedoeling was.

Mei 2020-Update

De zogeheten Mei 2020-update bevat allerlei nieuwe, handige functies. Meer daarover staat in het artikel 'Wat is er nieuw in de Mei 2020-update van Windows 10?’. De update zou in mei uitkomen, zoals de naam al zegt. Dat liep vertraging op, waarschijnlijk vanwege de coronacrisis.

De Mei 2020-update is inmiddels verschenen, maar lang niet iedereen krijgt hem. Na installatie bleek het besturingssysteem allerlei problemen te geven op verschillende merken pc’s. Uit voorzorg stopt Microsoft de verspreiding totdat duidelijk is waar de problemen vandaan komen.

Wel of geen update?

Wilt u weten of u de update wel of niet krijgt? Normaal gesproken komen updates automatisch binnen via internet. Handmatig zoeken naar updates kan via de Instellingen > Bijwerken en beveiliging. Wie in dat gedeelte kijkt, kan de volgende melding zien:

Melding Mei-update

Dit betekent dat uw pc nog niet geschikt is voor de Mei 2020-Update. U hoeft niets te doen, alleen afwachten wanneer Microsoft een oplossing bedenkt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.