U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Toelichting bij zoekresultaten Google
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 24 mei 2023.

Nieuws

Toelichting bij zoekresultaten Google

Over dit resultaat - Google

Google start met het geven van achtergrond bij een deel van de zoekresultaten. Dat moet de gebruiker helpen bij het vinden van de juiste informatie.

Over dit resultaat - Google
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gepubliceerd op 18 nov 2022

'Over dit resultaat'

Wanneer er achtergrondinformatie beschikbaar is, staan naast het internetadres van een zoekresultaat drie verticale puntjes. Klik erop en het venster 'Over dit resultaat' wordt zichtbaar. We zoeken bijvoorbeeld naar 'goedkope koelkasten'. Op pagina drie van de zoekresultaten staat een treffer van 'KoopjesGuru.nl'. De achtergrondinformatie laat zien dat deze site bestaat sinds juli van dit jaar. Keukenloods.nl, dat ook in de zoekresultaten voorkomt, bestaat al meer dan 10 jaar op internet. Misschien een betrouwbaardere plek om de zoektocht naar een goedkope koelkast te vervolgen.

De achtergrondinformatie in Google is nog in ontwikkeling. Daarom staat naast de kop 'Over dit resultaat' de term 'Bèta'. De komende tijd zal Google nog verder sleutelen aan deze optie.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven