Menu Zoek

Toelichting bij zoekresultaten Google

vrijdag 18 november 2022

Over dit resultaat - GoogleGoogle start met het geven van achtergrond bij een deel van de zoekresultaten. Dat moet de gebruiker helpen bij het vinden van de juiste informatie.

'Over dit resultaat'

Wanneer er achtergrondinformatie beschikbaar is, staan naast het internetadres van een zoekresultaat drie verticale puntjes. Klik erop en het venster 'Over dit resultaat' wordt zichtbaar. We zoeken bijvoorbeeld naar 'goedkope koelkasten'. Op pagina drie van de zoekresultaten staat een treffer van 'KoopjesGuru.nl'. De achtergrondinformatie laat zien dat deze site bestaat sinds juli van dit jaar. Keukenloods.nl, dat ook in de zoekresultaten voorkomt, bestaat al meer dan 10 jaar op internet. Misschien een betrouwbaardere plek om de zoektocht naar een goedkope koelkast te vervolgen.

De achtergrondinformatie in Google is nog in ontwikkeling. Daarom staat naast de kop 'Over dit resultaat' de term 'Bèta'. De komende tijd zal Google nog verder sleutelen aan deze optie.

Over dit resultaat


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.