U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Update Windows 10 verwijdert ongevraagd programma's
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 13 september 2016.

Nieuws

Update Windows 10 verwijdert ongevraagd programma's

Windows 10

Niet meer up-to-date? Hupsakee, weg ermee denkt Microsoft. Zonder waarschuwing worden bepaalde programma's na een update van Windows 10 verwijderd.

Windows 10
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gepubliceerd op 3 mrt 2016

Helaas is het geen goocheltruc. Weg is in dit geval ook echt weg. Een update van Windows 10 verwijdert ongevraagd programma's. Verschillende gebruikers klagen hierover. Waarom Microsoft dit doet? Naar verluidt ziet Windows bepaalde programma's als 'niet meer up-to-date'. Deze programma's worden automatisch verwijderd. Zonder melding hierover.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft dit doet: ook in de update van november klaagden diverse gebruikers over verwijderde programma's. Microsoft verwijst naar de algemene voorwaarden waarin staat dat Microsoft zich het recht voorbehoudt programma's te verwijderen die leiden tot een instabiel besturingssysteem. Het wordt nu duidelijk dat dit niet alleen malware betreft. Ook 'normale' programma's worden verwijderd als ze tot problemen leiden. Overigens hoeft u zich niet snel zorgen te maken omdat het niet om veelgebruikte software gaat.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven