U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Waarschuwing verlopen DigiD is nep
Nieuws

Waarschuwing verlopen DigiD is nep

Waarschuwing verlopen DigiD is nep

Een mail waarin staat dat uw DigiD binnenkort verloopt is niet echt. Oplichters proberen zo uw persoonlijke gegevens te stelen.

Waarschuwing verlopen DigiD is nep
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 17 jun 2024

In een nepmail die op dit moment rondgaat, staat in grote, oranje letters dat u de gegevens van uw DigiD moet bijwerken. Volgens de afzender moet dit voor de veiligheid. Als u dat niet doet, kan het account geblokkeerd worden. Voorop in de mail staat zelfs dat het account verwijderd wordt als u het niet binnen 24 uur heractiveert.

Tijdsdruk

Oplichters proberen mensen bang te maken met het verwijderen van het account en de tijdsdruk. Maar laat u hierdoor niet verleiden om op de blauwe knop in de mail te klikken. Deze knop gaat naar een nepsite. Via deze website proberen de oplichters uw gegevens te achterhalen. Ga daarom niet in op het verzoek en gooi de mail weg.

Laat e-mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Herken nepmails met één blik op de url

Twijfel of een e-mail phishing is? Soms is alleen een blik op de url al genoeg om te weten dat u beter niet op een link kunt klikken.

Lees onbetrouwbare mail gerust

Neem de tijd om een verdachte mail te beoordelen. Rustig doorlezen kan geen kwaad.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven