U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Wat zocht Nederland in 2022?
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 6 juni 2023.

Nieuws

Wat zocht Nederland in 2022?

Google zoeken 2022

Google toont in een jaaroverzicht de populairste zoektermen per land. Nederlanders zochten veel naar 'Oekraïne' en 'Queen Elizabeth'.

Google zoeken 2022
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gepubliceerd op 9 dec 2022

Year in Search 2022

Google laat met Google Trends het hele jaar door zien waar mensen naar op zoek zijn. In december volgt een jaaroverzicht, Year in Search 2022. Daarin licht Google een paar specifieke onderwerpen uit. Dit jaar koos Google voor Nederland de onderwerpen 'algemeen', 'wat is...?', 'overleden', 'Nederlanders' en meer. De vijf meest gezochte termen in Nederland waren 'Oekraïne', 'Jeroen Rietbergen', 'Viaplay', 'Ali B' en 'Testen voor toegang'.

Details

Van alle begrippen uit de toptienlijstjes kan tot in detail bekeken worden wat het zoekgedrag was in Nederland. Klik bijvoorbeeld onder 'Algemeen' op de zoekterm 'Oekraïne' en daarna op 'Verkennen'. Google toont een grafiek waarin duidelijk zichtbaar is dat na de Russische inval in februari druk gezocht werd op Oekraïne. Vanaf april neemt de (zoek)belangstelling weer af.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven