Menu Zoek

Wat zocht Nederland in 2022?

vrijdag 9 december 2022

Google zoeken 2022Google toont in een jaaroverzicht de populairste zoektermen per land. Nederlanders zochten veel naar 'Oekraïne' en 'Queen Elizabeth'.

Year in Search 2022

Google laat met Google Trends het hele jaar door zien waar mensen naar op zoek zijn. In december volgt een jaaroverzicht, Year in Search 2022. Daarin licht Google een paar specifieke onderwerpen uit. Dit jaar koos Google voor Nederland de onderwerpen 'algemeen', 'wat is...?', 'overleden', 'Nederlanders' en meer. De vijf meest gezochte termen in Nederland waren 'Oekraïne', 'Jeroen Rietbergen', 'Viaplay', 'Ali B' en 'Testen voor toegang'.

Details

Van alle begrippen uit de toptienlijstjes kan tot in detail bekeken worden wat het zoekgedrag was in Nederland. Klik bijvoorbeeld onder 'Algemeen' op de zoekterm 'Oekraïne' en daarna op 'Verkennen'. Google toont een grafiek waarin duidelijk zichtbaar is dat na de Russische inval in februari druk gezocht werd op Oekraïne. Vanaf april neemt de (zoek)belangstelling weer af.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.