SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Windows 10 op nieuwe manier opgedrongen

vrijdag 18 maart 2016

251115windows10Op internet wordt veel geklaagd over een actie van Microsoft. Het bedrijf heeft een nieuwe manier gevonden om mensen Windows 10 op te dringen.

Het bedrijf wil dat zo veel mogelijk mensen met Windows 7 en 8.1 gratis overstappen naar Windows 10. De nieuwe versie van Windows wordt op allerlei manieren aangeboden. Eerst via een vlaggetje in het Systeemvak, daarna werd het systeem via updates binnengeloodst.

Reclame
Nu heeft Microsoft iets nieuws bedacht. Mensen met Windows 7 of 8.1 krijgen bij de reguliere aanbevolen updates een update van Internet Explorer 11. In Internet Explorer komt daarna een reclamevenster voor Windows 10 te staan. Wie daarop klikt, installeert Windows 10 op zijn computer. Daar zijn veel mensen niet zo blij mee, aldus ComputerIdee.

Wat nu?
Hebt u Windows 7 of 8.1, en wilt u niet overstappen naar Windows 10? Klik dan in Internet Explorer 11 niet op reclame voor Windows 10. Hebt u per ongeluk toch Windows 10 op de computer gekregen? Binnen dertig dagen kunt u nog terug naar uw eerdere versie van Windows. Daarover leest u meer in onze tip 'Windows 10: terug naar Windows 7 of 8.1'

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.