Menu Zoek

Windows 10-versies 20H2 en 1909 niet meer ondersteund

dinsdag 12 april 2022

Windows 10 versies 20H2 en 1909 niet meer ondersteundMicrosoft stopt per 10 mei 2022 met de ondersteuning van de Home- en Pro-edities van Windows 10 versie 20H2 en alle edities van Windows 10 versie 1909.

Microsoft brengt op 10 mei de laatste beveiligingsupdate voor deze versies van Windows 10 uit. Daarna ontvangen computers met deze versies niet langer de maandelijkse beveiligings- en kwaliteitsupdates. Ze zijn daardoor niet meer beschermd tegen de nieuwste beveiligingsrisico’s.

Welke versie heb ik?

Bekijk zo welke versie van Windows op de computer staat:

  • Klik op de Startknop.
  • Klik op het pictogram 'Instellingen'. Dat is het pictogram van het tandwiel.
  • Klik op Systeem.
  • Klik onderaan op Info.

Achter 'Versie' (onder 'Windows-specificaties') staat het versienummer van Windows.

Updaten computer

Het programma Windows Update stuurt gebruikers automatisch een update voor een nieuwere versie van Windows 10. De gebruiker kan vervolgens een geschikt tijdstip kiezen om te computer te updaten. Krijgt u geen melding van Windows Update? Controleer dan de instellingen van Windows Update. Microsoft ondersteunt Windows 10 tot en met 14 oktober 2025.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.