Zoeken
Menu Zoek

Privacy- en cookiebeleid

De bescherming van persoonlijke gegevens van onze leden en websitebezoekers is van essentieel belang voor onze activiteiten. Lees hier hoe we omgaan met uw persoonsgegevens.

Welke gegevens verzamelt SeniorWeb?

Wie heeft inzage in de gegevens?

Wat doet SeniorWeb met uw gegevens?

Uw persoonsgegevens inzien en wijzigen

Hoe worden de gegevens beveiligd

Gebruik van cookies op de website

Uw persoonsgegevens en vrijwilligersdiensten zoals PCHulp en Clubs

Uw persoonsgegevens en de Webwinkel

Uw persoonsgegevens en Ledenkorting

SeniorWeb en andere websites of adverteerders

Vragen

Wijzigingen

Persoonlijke gegevens van leden en bezoekers van de website worden door SeniorWeb zorgvuldig behandeld en beveiligd. SeniorWeb houdt zich aan de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Dat wil zeggen:

  • dat wij informeren over het doel van het verzamelen van gegevens (informatieplicht); 
  • dat wij de gegevens van onze leden niet aan derden verstrekken; 
  • dat een lid gegevens kan inzien en corrigeren via 'Mijn SeniorWeb'; 
  • dat men kenbaar kan maken niet langer benaderd te willen worden voor aanbiedingen of informatie (recht op verzet).

Welke gegevens verzamelt SeniorWeb?
SeniorWeb verwerkt persoonsgegevens over u doordat u gebruikt maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam;
  • Geslacht;
  • Geboortedatum;
  • Adresgegevens;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt, bijvoorbeeld door een profiel op onze website aan te maken, in correspondentie of telefonisch. 

Wie heeft inzage in de gegevens?
SeniorWeb, gevestigd op de Christiaan Krammlaan 8 te Utrecht, is verantwoordelijk voor de gegevensverwerking. SeniorWeb gaat vertrouwelijk om met alle informatie en verstrekt alleen persoonsgegevens aan derden op schriftelijk verzoek en indien wettelijk toegestaan. Dit houdt in:

  • als een wettelijk voorschrift dat vereist; 
  • als dat noodzakelijkerwijs voortvloeit uit de rechtsverhouding tussen SeniorWeb en het lid; 
  • als dat noodzakelijk is voor het voeren van gerechtelijke procedures;
  • als dat noodzakelijk is voor het doen van een accountantscontrole;
  • als het lid schriftelijke toestemming hiertoe heeft gegeven.

Wat doet SeniorWeb met uw gegevens?
SeniorWeb legt uw persoonsgegevens vast ten behoeve van het lidmaatschap en/of om u te informeren over relevante activiteiten, producten en diensten van SeniorWeb. Wij leggen uw gegevens bijvoorbeeld vast om u informatie over SeniorWeb te sturen of wanneer u ons mailt of belt met vragen of klachten. Bij persoonsgegevens kunt u denken aan naam- en adresgegevens, lidnummer en de registratie van deelname aan diensten van SeniorWeb. 
Daarnaast houdt SeniorWeb af en toe enquêtes onder zijn leden en websitebezoekers. Zo weten wij wat u van onze dienstverlening vindt. Tijdens deze enquêtes kunnen wij om uw e-mailadres vragen voor een eventueel vervolg op de enquête of om u kans te laten maken op een prijs. SeniorWeb gaat vertrouwelijk om met de verstrekte gegevens.
Gegevens van leden worden gebruikt voor marktonderzoek, managementinformatie, product- en dienstontwikkeling en het bepalen van de algemene strategie, zonder dat deze in enig verband kunnen worden gebracht met individuele personen. De gegevens worden niet doorgegeven aan andere partijen.

Uw persoonsgegevens inzien en wijzigen
Alle persoonsgegevens rondom het lidmaatschap worden door SeniorWeb vastgelegd en verwerkt voor het juist uitvoeren en afwikkelen van het lidmaatschap, zoals betaling van contributie. De Wet bescherming persoonsgegevens geeft u het recht om de over u opgeslagen gegevens in te zien. Als u gebruikmaakt van Mijn SeniorWeb op deze website  kunt u zelf de belangrijkste gegevens inzien en wijzigen. We streven ernaar de wijzigingen binnen twee werkdagen af te handelen. 
Als u geen prijs stelt op informatie over relevante activiteiten, producten en diensten van SeniorWeb per e-mail dan kunt u dit schriftelijk doorgeven aan:
SeniorWeb, t.a.v. Ledenadministratie, Antwoordnummer 4001, 3500 AE Utrecht (geen postzegel nodig) of via een e-mail naar leden@seniorweb.nl onder vermelding van uw lidnummer.

Hoe worden de gegevens beveiligd?  
Om uw persoonlijke gegevens te beschermen, zijn binnen SeniorWeb organisatorische en technische beveiligingsmaatregelen getroffen.

- Organisatorisch: alleen personen die belast zijn of worden met de uit te voeren werkzaamheden en mensen die bij de behandeling worden betrokken, hebben toegang tot (een deel van) de gegevens.
- Technisch: binnen SeniorWeb wordt beveiligingstechnologie toegepast. Alle maatregelen worden toegepast binnen de richtlijnen van ons privacybeleid en zijn conform de Wet bescherming persoonsgegevens.     

Gebruik van cookies op de website
De website van SeniorWeb maakt gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestanden die door de internetbrowser op uw computer worden geplaatst. De cookies die SeniorWeb plaatst bevatten geen persoonsgegevens. In de cookies worden geen namen, e-mailadressen of andere persoonsgegevens opgeslagen. U kunt uw cookie-instellingen voor de website van SeniorWeb regelen via de cookiemelding die boven aan elke pagina van de website staat bij u eerste bezoek. U kunt uw instellingen later altijd wijzigen via de pagina Cookie-instellingen

Via de website van SeniorWeb kunnen de volgende soorten cookies geplaatst worden:

Functionele cookies
De functionele cookies worden toegepast om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Zo worden bepaalde instellingen onthouden. Als u bijvoorbeeld aanvinkt dat u de volgende keer automatisch ingelogd wilt zijn op deze website, dan wordt dit onthouden door een cookie.

Cookies voor websiteanalyse
Om de inhoud en gebruiksvriendelijkheid van de site te verbeteren, houdt SeniorWeb met het statistiekprogramma Google Analytics algemene bezoekgegevens bij. Denk hierbij aan gegevens over de meest opgevraagde pagina's of ingegeven zoekwoorden. Met deze informatie optimaliseert SeniorWeb de website voor leden en websitebezoekers. Het statistiekprogramma Google Analytics maakt gebruik van cookies. De door de cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website wordt door Google opgeslagen, inclusief een deel van uw IP-adres. Dit geanonimiseerde IP-adres is niet naar een specifieke computer te herleiden, maar wel naar de regio waarin de computer staat. Vergelijk het met het netnummer van een telefoonnummer: het is bekend om welke regio het gaat, maar niet wie de exacte persoon is. Google kan de opgeslagen informatie aan derden verschaffen als het hiertoe wettelijk wordt verplicht. Google combineert de geanonimiseerde IP-adressen niet met andere gegevens waarover het beschikt.

Cookies om advertenties te tonen
De website van SeniorWeb laat u enkele advertenties zien in de vorm van banners op de nieuwspagina’s. Dit kunnen eigen advertentieboodschappen zijn waarmee SeniorWeb zijn eigen diensten communiceert, maar ook advertenties van andere partijen. Het kan zijn dat deze adverteerders cookies gebruiken in hun advertenties. Deze cookies maken het mogelijk dat:

  • Er kan worden bijgehouden welke advertenties u al hebt gezien om zo te voorkomen dat u steeds dezelfde advertenties te zien krijgt.
  • Er kan worden bijgehouden hoeveel bezoekers op de advertentie klikken ten behoeve van afrekening met de adverteerder.
  • Er op basis van uw surfgedrag meer inzicht komt in uw interesses, waardoor de advertenties op uw interesses kunnen worden aangepast en andere sites ook gerichte advertenties kunnen laten zien.
  • Al deze informatie leidt niet naar u als individueel persoon. Tevens deelt SeniorWeb de informatie uit zijn eigen cookies niet met andere partijen.

Als dergelijke cookies niet worden gebruikt, zult u overigens nog steeds advertenties te zien krijgen. Er worden immers ook advertenties getoond die géén gebruik maken van cookies. Deze advertenties kunnen bijvoorbeeld aangepast zijn aan de inhoud van de website. U kunt dit soort inhoudsafhankelijke internetadvertenties vergelijken met reclame op televisie. Als u bijvoorbeeld een tv-programma over koken kijkt, zult u vaak in de bijbehorende reclameblokken een advertentie over kookproducten zien.

Cookies om video’s te tonen

SeniorWeb gebruikt de technologie van Google (YouTube) om video’s op de website te kunnen tonen aan bezoekers. Voor het afspelen van deze video’s moet een Google-cookie geplaatst worden. Deze cookies valt officieel ook in de categorie ‘advertentiecookies’, maar om het u mogelijk te maken de video’s wel te zien zonder dat u alle advertentiecookies moet accepteren, heeft SeniorWeb deze in zijn cookie-instellingen apart gezet.

Google-cookies
Als u zelf ingelogd bent op uw Google-account wanneer u onze website bezoekt, plaatst Google automatisch een aantal cookies. Deze kunnen niet door SeniorWeb worden tegengehouden, omdat de gebruiker hier bij Google zelf toestemming voor heeft gegeven.

Blokkeren van cookies
Wanneer u het gebruik van cookies wilt uitschakelen, kunt u dat via uw browser instellen. Houd er rekening mee dat bepaalde websites mogelijk niet helemaal goed functioneren als u geen cookies accepteert. Hoe u het plaatsen van cookies blokkeert, leest u in de uitleg over het blokkeren van cookies. Het gebruik van cookies is veilig. Het zijn tekstbestandjes die vanaf een website op uw computer gezet worden. Het zijn geen computerprogramma's en zij kunnen niet worden gebruikt om virussen te verspreiden. 

Uw persoonsgegevens en vrijwilligersdiensten zoals PCHulp en Clubs 
Als u computerhulp aanvraagt bij ledendienst PCHulp krijgt de betreffende vrijwilliger inzicht in uw persoonsgegevens en vraaghistorie. Bij persoonsgegevens kunt u denken aan naam- en adresgegevens, lidnummer en de registratie van deelname aan diensten van SeniorWeb. Als u deelneemt aan de online ledendienst Clubs is uw e-mailadres inzichtelijk voor de Ambassadeurs die de desbetreffende Clubs begeleiden. Als u deelneemt aan de Mailgroepen zijn uw persoonsgegevens inzichtelijk voor de Ambassadeurs die de Mailgroepen begeleiden. Ambassadeurs zijn vrijwilligers wier werkzaamheden bijdragen aan de doelstelling van SeniorWeb. Voor hen gelden de volgende voorwaarden: Voorwaarden Ambassadeurs.pdf.

Uw persoonsgegevens en de Webwinkel
Leden van SeniorWeb kunnen via de Webwinkel computerboeken en accessoires kopen. Het is mogelijk de bestelling af te rekenen via iDEAL of door middel van een overschrijving. In geval van een overschrijving dient u het totaalbedrag van de bestelling over te maken naar het bankrekeningnummer van SeniorWeb. Zodra uw betaling is ontvangen wordt uw bestelling per post verstuurd naar het adres dat bij de ledenadministratie bekend is. Dit adres is gekoppeld aan uw lidnummer. Of de bestelling wordt verstuurd naar het door u tijdens de bestelling opgegeven alternatieve adres. Als uw adres recent is gewijzigd, adviseren wij u bij Mijn SeniorWeb te controleren of uw adresgegevens juist zijn en indien nodig te wijzigen.

Uw persoonsgegevens en Ledenkorting
Leden kunnen via Ledenkorting gebruik maken van unieke acties bij geselecteerde leveranciers. Indien u besluit over te gaan tot een aankoop, gaat u een koopovereenkomst aan met de betreffende leverancier. Gegevens die u hiervoor uitwisselt doet u op persoonlijke titel. SeniorWeb zal nimmer gegevens van leden uitwisselen met leveranciers en andere samenwerkingspartners.

SeniorWeb en andere websites of adverteerders
Op de site van SeniorWeb treft u een aantal links aan naar andere websites of reclame-uitingen van adverteerders. SeniorWeb draagt geen verantwoordelijkheid met betrekking tot de omgang met uw gegevens door die websites. Lees hiervoor de privacyverklaring, indien aanwezig, van de website die u bezoekt.

Vragen
Hebt u vragen of opmerkingen over ons privacybeleid, dan kunt u deze richten aan: SeniorWeb, t.a.v. Ledenadministratie, Postbus 222, 3500 AE Utrecht. Of per e-mail naar: leden@seniorweb.nl

Wijzigingen
SeniorWeb heeft het recht om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Controleer daarom regelmatig de tekst van dit 'Privacy- en cookiebeleid' voor het meest actuele beleid van SeniorWeb.

Terug naar boven