Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 19 mei 2021

Aankooptip: het geheugen van uw tablet

geheugen tablet kiezen x250

Overweegt u een tablet te kopen? Behalve het besturingssysteem (iOS, Android, Windows) is ook het geheugen van het apparaat belangrijk.

Wie een nieuwe computer koopt, mag ervan uitgaan dat er veel geheugen beschikbaar is om apps, programma's, bestanden, video's en foto's op te slaan. Bij tablets is dat niet zo vanzelfsprekend. De meeste tablets hebben een opslagcapaciteit van 16 GB tot 265 GB. Er bestaan wel tablets met nog meer geheugen, maar die zijn dan ok erg duur. Bij sommige modellen is het geheugen uit te breiden met een losse geheugenkaart, maar bij de meeste tablets kan dat niet.

Bent u iemand die veel apps wil gebruiken, veel foto's maakt en bewaart en misschien digitaal tijdschriften of kranten leest? Dan hebt u best wat geheugen nodig. 16 GB kan dan te weinig zijn op termijn. Uiteraard is het mogelijk om apps en bestanden te verwijderen om geheugen vrij te maken. Of u gebruikt een clouddienst zoals OneDrive of Dropbox om bestanden op te slaan.

Houd bij de keuze voor een tablet het beschikbare geheugen dus in de gaten. Bij twijfel kunt u doorgaans beter voor meer geheugen kiezen wanneer u een model zonder geheugenuitbreidingsmogelijkheid op het oog hebt.

Wilt u een weloverwogen keuze maken voor een (nieuwe) tablet? Lees dan meer over de keuzemogelijkheden in het artikel 'Aankoophulp tablet'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.