SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Aankooptip: het geheugen van uw tablet

iPad geheugen(2)

Overweegt u een tablet te kopen? Behalve het merk (Apple, Samsung of een ander merk) en het besturingssysteem (iOS, Android, Windows) is ook het geheugen van het apparaat belangrijk.

Wie een nieuwe computer koopt, mag ervan uitgaan dat er veel geheugen beschikbaar is om apps, programma's, bestanden, video's en foto's op te slaan. Bij tablets is dat niet zo vanzelfsprekend. Tablets hebben een opslagcapaciteit van 16 GB tot 128 GB. Bij sommige modellen is dat uit te breiden met een losse geheugenkaart, maar bij de meeste tablets kan dat niet.

Genoeg geheugen
Bent u iemand die veel apps wil gebruiken, veel foto's maakt en bewaart, misschien digitaal tijdschriften of kranten leest? Dan hebt u best wat geheugen nodig. 16 GB kan dan te weinig zijn op termijn. Uiteraard is het mogelijk om apps en bestanden te verwijderen om geheugen vrij te maken. Of u gebruikt een clouddienst zoals OneDrive of Dropbox om bestanden op te slaan.

Houd bij de keuze voor een tablet het beschikbare geheugen dus in de gaten. Bij twijfel kunt u doorgaans beter voor een meer geheugen kiezen wanneer u een model zonder geheugenuitbreidingsmogelijkheid op het oog hebt.

Computerkiezer
Twijfelt u nog tussen een pc, laptop of tablet? De Computerkiezer helpt u bij het maken van een keuze. U beantwoordt twaalf vragen en SeniorWeb adviseert u welk apparaat het best bij uw wensen past.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.