Menu Zoek

App-tip: wie betaalt wat

app-wie-betaalt-wat

De tijd van eindeloos rekenen na een gezamenlijk uitje is voorbij. De app 'Wie betaalt wat' bekijkt de ingevoerde uitgaven en berekent wie wat aan wie moet betalen.

Het is een bekend probleem tijdens een dagje weg, groepsuitje of vakantie; achteraf bepalen wie wat moet betalen. Want iedereen betaalde wel iets. De een het kopje koffie, de ander de lunch en de volgende het kaartje voor het museum. Na afloop is het dan een klus om alles te verrekenen. Maar met behulp van de app 'Wie betaalt wat' gaat dat een stuk gemakkelijker.

Om gebruik te maken van de app moet een gratis account aangemaakt worden. Vervolgens kan men aan de slag. In een nieuwe lijst kunnen mensen worden toegevoegd aan de hand van hun e-mailadres. Deze deelnemers voeren dan zelf via de app hun uitgaven in. Vervolgens is via het tabblad 'Verrekenen' te zien wie wat aan wie moet betalen.

De app is gratis te downloaden in de Play Store (Android) en de App Store (iPhone/iPad).

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.