Menu Zoek

Autocorrectie uitzetten op smartphone of tablet

autocorrectie uit x250

Geen behoefte aan woordsuggesties bij het typen? Zet de autocorrectie op de tablet of smartphone uit.

Soms verschijnt tijdens het typen een suggestie voor een heel woord. Handig als dat het goede woord is en het typen daardoor sneller gaat. Maar voor sommigen is het een grote ergernis. Bijvoorbeeld omdat ze steeds per ongeluk op een woord tikken terwijl dat niet de bedoeling was. En dan duurt door het schrappen het typen juist langer. Zet de autocorrectie uit als u daar ook last van hebt.

Zet zo de autocorrectie uit op een iPhone met iOS 17 of een iPadOS17:

 • Tik op de app Instellingen (pictogram van een tandwiel).
 • Tik op Algemeen.
 • Tik onderaan op Toetsenbord.
 • Tik op het schuifje achter 'Autocorrectie'.

Het schuifje kleurt grijs en de functie staat uit. Voortaan typt u zonder storende aanvullingen.

Zet zo de autocorrectie uit op een Samsung-toestel met android 14. Deze apparaten werken niet allemaal hetzelfde. De stappen kunnen daarom iets afwijken.

 • Open een app zodat het toetsenbord verschijnt. Tik bijvoorbeeld in Chrome op de zoekbalk of open een nieuw bericht in WhatsApp.
 • Tik bovenaan het toetsenbord op het pictogram van een tandwiel.
 • Tik op het schuifje achter 'Voorspellende tekst'.

Het schuifje kleurt grijs en de autocorrectie is uitgeschakeld. De telefoon stelt geen verbeteringen meer voor tijdens het typen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.