Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 juli 2023

Automatisch de datum bijwerken in Word

datumnotatie in word

Word kan een datum automatisch aanpassen als een document opent. Handig als u veel brieven schrijft en telkens de meest recente datum erin wilt hebben.

Word heeft allerlei functies die het werken met documenten net wat fijner maken. Zo ook de automatisch bijgewerkte datum. U opent een document, voegt er een datum aan toe en slaat het bestand op. De volgende keer dat u het document opent, werkt Word de datum automatisch bij. Handig bij bijvoorbeeld sjablonen voor brieven, notulen of verslagen.

 • Start Word.
 • Open een leeg document of een waarin de automatische datum moet komen.
 • Zet de cursor op de plaats in het document waar u de automatische datum wilt hebben.
 • Klik in het Lint op het tabblad Invoegen.
 • Klik in het vak 'Tekst' op Datum en tijd. Op kleine schermen staat er een pictogram van een kalender met een klokje.
 • In het venster 'Datum en tijd' staan verschillende manier om de datum, tijd of allebei weer te geven. Klik op de notatie die u in het bestand wilt hebben.
 • Zet een vinkje bij Automatisch bijwerken.
 • Klik op Ok.

De gekozen notatie van datum en/of tijd verschijnt in het bestand. Werk verder aan het document en vergeet het niet op te slaan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.