Menu Zoek

Berichten over de buurt lezen op MijnOverheid

meldingen uit buurt

Blijf op MijnOverheid op de hoogte van alle ontwikkelingen in de buurt. Denk aan vergunningen, bouwplannen en werkzaamheden. Zo staat u nooit voor verrassingen.

Gemeenten en andere overheidsorganisaties zijn verplicht om besluiten over onder andere nieuwe bouwplannen, vakantieverhuurvergunningen en werkzaamheden in de buurt bekend te maken. Dit soort besluiten hebben namelijk invloed op de woonomgeving. De meldingen leest u gesorteerd op datum in MijnOverheid. Hier staat alles over de ontwikkelingen in de wijk. Denk aan wanneer een evenementenvergunning verleend is voor een festival. U weet dan dat het op die dag druk wordt in de straat. Maar waarschijnlijk vindt u het ook fijn om te weten wanneer een gebouw gesloopt wordt door asbestgevaar, wegen afgezet zijn en buren hun huis uitbreiden met een aanbouw.

 • Ga naar Mijn.overheid.nl.
 • Klik op Inloggen met DigiD.
 • Klik de gewenste inlogmethode. Bijvoorbeeld via de app van DigiD of met sms-controle.
 • Klik links op de optie Wonen.
 • Klik op Berichten over uw buurt.
 • Geef onder 'Gebied rond uw woning' aan voor welk gebied rond uw woning u informatie wilt ontvangen.
 • Een overzicht met allerlei updates over de wijk verschijnt. Denk aan informatie over verleende vergunningen, bouwplannen en werkzaamheden. Klik op de blauwe titel van een nieuwtje om er meer over te lezen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.