Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 januari 2024

Bespaartips van Gierige Gerda

besparen x250

‘Gierige Gerda’ heeft van geld besparen haar werk gemaakt. Ze deelt haar kennis en inzichten op haar blog. Daar kan iedereen wat van leren.

Zelf pindakaas maken. Spullen ruilen in plaats van kopen. De beste prijs voor toiletpapier. Misverstanden over aanbiedingen. En vegetarisch eten zonder dure vleesvervangers. Het is een kleine greep uit de bespaartips op de blog Gierige Gerda.

Schrijver van de blog, Minke van Kuijen, begon met het koopjesjagen uit noodzaak. Maar het gaf haar ook een kick. Nu haar financiële situatie beter is, blijft ze besparen waar ze kan. Al haar praktische tips, gedachten en probeersels deelt ze op de blog Gierige Gerda.

Op Gierigegerda.nl staan de blogs van nieuw naar oud.

  • Klik onderaan de pagina op Oudere berichten om meer blogs te lezen.
  • Klik rechts onder 'Categorieën' op Categorie selecteren en kies een onderwerp dat u interessant lijkt. De blogs die daarna overblijven gaan alleen nog over dat onderwerp. Kies bijvoorbeeld ‘Voedselverspilling’ of ‘Tot €2’ (recepten).
  • Klik op een blog om 'm te lezen.

Wie liever luistert dan leest kan ook de podcasts van Gierige Gerda luisteren. Die maakt ze samen met een andere bespaargoeroe. ‘Geld met een zachte G' heten de podcasts.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.