SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Bomen planten door te zoeken met Ecosia

Ecosia

Gebruik zoekmachine Ecosia en draag bij aan de natuur. Al meer dan 35 miljoen bomen zijn geplant uit naam van Ecosia-gebruikers.

Ecosia is een bedrijf met een zoeksite. De winst die ze verdienen met de zoekopdrachten en advertenties, gaat niet naar aandeelhouders, maar naar de natuur. Namelijk de aanplant van bomen op plekken waar die hard nodig zijn. Ecosia werkt voor het zoeken samen met Bing van Microsoft.

Bomen helpen mensen

Het bedrijf is in 2009 opgericht met als doel de wereld wat beter te maken. In 11 jaar tijd zorgde Ecosia voor de aanplant van meer dan 35 miljoen bomen over de hele wereld. Ze ondersteunen daarmee de lokale gemeenschappen. 'We planten inheemse acaciabomen omdat die de grond vruchtbaarder maken. Met onze inkomsten hebben we een gemeenschapsspaarrekening opgezet die vrouwen in staat stelt om hun eigen bedrijven te beginnen', aldus een man uit Ethopië.

Meedoen

Om hieraan mee te doen, is niets bijzonders nodig. Ga voortaan naar de site www.ecosia.nl en gebruik de zoekbalk om van alles online te vinden. Of voeg de site toe aan de browser om nog sneller te kunnen zoeken. Via een tellertje met een boom en een getal is te volgen hoeveel bomen er dankzij uw zoekopdracht worden geplant.

De site Ecosia slaat geen gegevens op van gebruikers en volgt hun internetgedrag ook niet.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.