Menu Zoek

Bomen planten door te zoeken met Ecosia

ecosia(1)

Gebruik zoekmachine Ecosia en draag bij aan de natuur. Al meer dan 35 miljoen bomen zijn geplant uit naam van Ecosia-gebruikers.

Ecosia is een bedrijf met een zoeksite. De winst die ze verdienen met de zoekopdrachten en advertenties, gaat niet naar aandeelhouders, maar naar de natuur. Namelijk de aanplant van bomen op plekken waar die hard nodig zijn. Ecosia werkt voor het zoeken samen met Bing van Microsoft.

Het bedrijf is in 2009 opgericht met als doel de wereld wat beter te maken. In 11 jaar tijd zorgde Ecosia voor de aanplant van meer dan 35 miljoen bomen over de hele wereld. Ze ondersteunen daarmee de lokale gemeenschappen. 'We planten inheemse acaciabomen omdat die de grond vruchtbaarder maken. Met onze inkomsten hebben we een gemeenschapsspaarrekening opgezet die vrouwen in staat stelt om hun eigen bedrijven te beginnen', aldus een man uit Ethiopië.

Om hieraan mee te doen, is niets bijzonders nodig. Ga voortaan naar de site www.ecosia.nl en gebruik de zoekbalk om van alles online te vinden. Of voeg de site toe aan de browser om nog sneller te kunnen zoeken. Via een tellertje met een boom en een getal is te volgen hoeveel bomen er dankzij uw zoekopdracht worden geplant.

De site Ecosia slaat geen gegevens op van gebruikers en volgt hun internetgedrag ook niet.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.