Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Bord op Pinterest op privé zetten

een bord op privé zetten op pinterest

Verberg op Pinterest een bord zodat alleen u 't kunt zien.

Op Pinterest verzamelen mensen afbeeldingen op een digitaal prikbord. Denk aan het bord 'Inrichting' met foto's van mooie meubels. Hebt u een bord aangemaakt dat niemand mag zien, zoals een bord met inspiratiefoto's van cadeaus? Zet 'm dan op privé, zodat anderen het bord niet kunnen bekijken.

  • Ga naar www.pinterest.com en log in.
  • Klik rechtsboven op uw gebruikersnaam of initialen.
  • Ga met de muisaanwijzer over het bord dat u op privé wilt zetten.
  • Naast de naam van het bord verschijnt een pictogram van een potlood Bord op Pinterest bewerken. Klik hierop.
  • Een venster opent. Zet een vinkje bij Dit bord verbergen.
  • Klik op Gereed.

Alleen u kunt het bord nog bekijken. Herhaal bovenstaande stappen om een bord weer op privé te zetten. Haal dan alleen het vinkje weg bij 'Dit bord verbergen'.

  • Open de app Pinterest.
  • Tik op Profiel.
  • Tik op het bord dat u op privé wilt zetten.
  • Tik op de drie puntjes rechtsboven.
  • Tik op Bewerken bord.
  • Tik op Maak dit bord verborgen.
  • Tik rechtsboven op Gereed.

Het bord staat op privé. Wilt u dit ongedaan maken? Tik weer op Maak dit bord verborgen en vervolgens op Maak openbaar > Gereed.

  • Open Pinterest.
  • Tik op het pictogram van een poppetje.
  • Tik op het bord dat u op privé wilt zetten.
  • Tik op het pictogram met de drie puntjes.
  • Tik op Bord bewerken.
  • Tik op Dit bord verbergen.
  • Tik rechtsboven op Gereed.

Het bord staat op privé. Wilt u dit ongedaan maken? Tik dan weer op Dit bord bewerken en vervolgens op Zichtbaar maken > Gereed.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.